Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους για τις απόψεις τους. Του Ταξιάρχη Δανέλη


 Μου αρέσει, που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και δη νέοι, που έχουν το θάρροςτης γνώμης τους και εκφράζονται ελεύθερα. Είχα κατά νου κάποια στιγμή να ασχοληθώ με το θέμα πόσο μαλάκας γίνεσαι βάζοντας ταμπέλες στους ανθρώπους. Όμως δεν χρειάζεται να το κάνω, διότι απαντά περίτρανα ο συμπολίτης μας Ταξιάρχης Δανέλης σε αυτό το θέμα και η άποψή του πραγματικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.Για αυτό και παραθέτω αυτούσια την ανάρτησή του που βρήκα στον προσωπικό του λογαριασμό. 

"Η αλήθεια είναι πως παλιότερα συνήθιζα να εκθέτω τη γνώμη μου στα σόσιαλ πολύ συχνότερα αλλά βλέπω πως μιας και η καραντίνα καλά κρατεί, όχι μόνο είχαμε να λέγαμε αλλά έχουμε και θα έχουμε να λέμε πολλά ακόμα. 
Διαβάζοντας τις δηλώσεις του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου θα σκεφτεί κανείς «Κοίτα να δεις, δεν υπάρχουν μόνο τράγοι στο ιερατείο της εκκλησίας». Και σκέφτηκα όλους εκείνους που πόσο εύκολα ταυτίζουν τον χριστιανισμό με τον Αμβρόσιο και όχι με τον Άνθιμο. Είναι της μόδας να είσαι μη-χριστιανός; Μάλλον. Όπως είναι της μόδας φαίνεται να τσουβαλιάζεις ιδέες και αξίες ακόμα και επαγγέλματα και ανθρώπους βάζοντας ταμπέλες. Είναι όλοι οι μπάτσοι γουρούνια; Είναι όλοι οι διαδηλωτές τρωκτικά; Είναι όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής φασίστες; Είναι όλοι οι μετανάστες τζιχαντιστές; Είναι όλοι οι πατριώτες εθνικιστές; Είναι όλοι οι αριστεροί άπλυτοι; Είναι όλοι οι άντρες βιαστές; Είναι όλες οι γυναίκες πουτάνες; 
Σε όλα τα παραπάνω η απάντησή σας, ελπίζω, να είναι «όχι». Και αυτή η γενίκευση φαίνεται έχει κάθε κατεύθυνση όπως μπορεί κανείς να δει. Άρα μάλλον δεν έχει να κάνει με την παιδεία και την ένταξη του ατόμου στη κάθε ομάδα. Δηλαδή τους μαλάκες τους όλες οι ομάδες ανθρώπων τους έχουν. Είτε είσαι χριστιανός είτε άθεος. Δεξιός αριστερός. Άντρας γυναίκα. Στρέιτ γκέι. 
Και ας με βοηθήσουν φίλοι ψυχολόγοι ή ηθολόγοι και συμπεριφορικοί βιολόγοι. Ένα αυθαίρετο, ίσως, συμπέρασμα. Είναι ή δεν είναι η φύση του ανθρώπου τέτοια να έχει αυτός και οι όμοιοι του πάντα δίκιο ενάντια στους άλλους; «Εμείς» και «αυτοί». Ο «καλός» και ο «κακός». Άρα τελικά είναι της μόδας να είσαι μη-χριστιανός; Όχι… ακριβώς. Είναι της μόδας να συμπεριφέρεσαι σαν άλογος. Δηλαδή θα το θέσω αλλιώς: Αυτό το ποστ θα μπορούσε να έχει λαϊκό τίτλο «Πόσο μαλάκας γίνεσαι όταν αφήνεις τα ζωώδη ένστικτά σου να σε καθοδηγούν και να βάζεις ταμπέλες σε ανθρώπους για τις απόψεις τους»."

Σχόλια