Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι ο Καπετάνιος Γιάννης Ταμβάκης από την Κύμη

 


Την τελευταία του πνοή άφησε στην εντατική μονάδα εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο καπετάνιος Γιάννης Ταμβάκης από την Κύμη, την Κυριακή το μεσημέρι, 27 Δεκεμβρίου 2020.

 Ο καπετάνιος Γιάννης Ταμβάκης, ήταν Πλοίαρχος Α του Εμπορικού Ναυτικού και είχε κάνει πάρα πολλά ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο. Εχθές όμως έφυγε για το τελευταίο και το πιο μακρινό. 


Επίσης τα τελευταία χρόνια ήταν καθηγητής στην Σχολή Εμποροπλοιάρχων, ΑΕΝ Κύμης.


Ήταν, γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1961 και  πατέρας για τρία παιδιά που υπεραγαπούσε και μεγάλωσε, με τη σύζυγό του Μαρία.


Προπαραμονή των Χριστουγέννων 23 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, ο Γιάννης Ταμβάκης νιώθοντας κάποιους πόνους οι οποίοι δεν φαινόντουσαν σοβαροί, επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Κύμης όπου διαπιστώθηκε ότι περνούσε έμφραγμα και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Εκεί κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός  στην Αθήνα. Φτάνοντας,  αμέσως διασωληνώθηκε και μπήκε στην εντατική μονάδα εμφραγμάτων. Από εκεί πάλεψε σκληρά για την ζωή του τέσσερα 24ωρα σχεδόν αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. 


Η εισαγωγή του στην εντατική έφερε τεράστια στεναχώρια κι αναστάτωση σε όλους όσους τον γνώριζαν. Πολύ γρήγορα όμως η ανησυχία μετατράπηκε σε απέραντη θλίψη. Η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε πένθος στην οικογένεια του, στους συγγενείς και στους φίλους του  στην Κύμη και έξω από τα σύνορα της αφού ήταν ένας ιδιαίτερα φιλικός και κοινωνικός  άνθρωπος. Αδιανόητος μοιάζει ο ξαφνικός χαμός του Γιάννη Ταμβάκη που τόσο αγαπούσαν κι εκτιμούσαν όλοι, για το αστείρευτο χιούμορ του και την καλοσύνη του που δεν έχανε ευκαιρία να αποδεικνύει.


Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος και κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι τόσο γρήγορα, μόλις στα 59 του χρόνια, ήρθε το τέλος της ζωής του. 


 Αύριο Τρίτη 29, Δεκεμβρίου θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία, στις 11:00 η ώρα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Κύμη, τηρώντας  όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αποφυγή διασποράς του covid-19.

eXpress: Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι ο Καπετάνιος Γιάννης Ταμβάκης από την Κύμη (expressevia.blogspot.com)

Σχόλια