Η Δύναμη της Συγχώρεσης. Της Κατσάτου Κατερίνας


 Αν βρίσκεσαι σε φάση που σε έχει κυριεύσει ο θυμός, η πικρία, η αδικία τότε είσαι δέσμιος αυτών των αρνητικών συναισθημάτων και συνεχώς τα αναπαραγάγεις είσαι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση τέτοια που πίστεψε με μόνο εσένα επιβαρύνει, και   αν ακόμα χειρότερα, βρίσκεσαι σε φάση εκδίκησης και συνεχώς αυτή η σκέψη, δηλαδή  πώς θα ανταποδώσεις το κακό που σου έκαναν σου ρουφάει απίστευτη δόση ενέργειας,  ίσως πράγματι είναι δύσκολο τώρα να διαβάσεις ένα τέτοιο βιβλίο. 

Όμως, θα σου επισημάνω ότι όση ενέργεια ξοδεύεις, σπαταλάς εσύ, την στέλνεις ως δύναμη στον άλλον. Εκείνον τον δυναμώνεις και αποδυναμώνεσαι και απενεργοποιείσαι εσύ!! Ναι εσύ! Αυτή την διαδικασία θα την χαρακτήριζα μνησικακία, και αυτή ακριβώς είναι που  βαραίνει μόνο εκείνον που την αισθάνεται,  δηλαδή εσένα. Επίσης αν πρόκειται για ένα καλό άτομο  που δεν μπορεί να σκεφτεί άσχημους τρόπους εκδίκησης καταφέρνει να αυξάνει τις εσωτερικές συγκρούσεις. Δηλαδή θαυμάσια εκδικείται τον  εαυτό του! Ο  θυμός που δεν εκτονώνεται, μέσα σου ,και αδικία που δεν δικαιώνεται, εσένα σου καταστρέφει κάθε δημιουργική διάθεση και κάθε χαρά.

 Η διαδικασία της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης είναι μια σπουδαία λυτρωτική απόφαση. Και ο θυμός σου μια εξαιρετική ευκαιρία να λύσεις πολλά ακόμα εσωτερικά θέματα.

Και χρειάζεται δουλειά εσωτερική βεβαίως  και μια πιο πνευματική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα.

 Όμως λύνεται ο κόμπος!  Και συνήθως αυτός ο δεμένος κόμπος από τόσο αρνητικά συναισθήματα είναι που μας κλείνει  το λαιμό.

Και μπορεί να εμφανιστεί ως ασθένεια, επειδή δεν μπορείς να καταπιείς ''κάτι'' και αυτό το ''κάτι'' θέλει 

να πάρει ένα όνομα!  Και το όνομα αυτού;  Ασθένεια!!!!Τι άλλο; και τι είναι η ασθένεια; Κάτι που δεν έχει σθένος.

Που πήγε το σθένος; Στον άλλον άνθρωπο που μισούμε. Μην απορείτε που εκείνος ο άλλος ,είναι πάντα, σχεδόν, πολύ καλύτερα από ότι θα θέλατε!

Λοιπόν;. Γιατί;

 Είναι ακριβώς επειδή του έχετε παραχωρήσει την δική σας δύναμη. 

Του έχετε κάνει ένα θαυμάσιο δώρο! Το δώρο το δικό σας. Το εχετε και αυτό παραχωρήσει.

Αλλά η απόφαση είναι δική σου να επιλέξεις πως θέλεις να αισθάνεσαι. Υγιής χαρούμενος ελεύθερος και δημιουργικός; ή δέσμιος μιας μνησικακίας;

Όλα τα αρνητικά συναισθήματα δημιουργούν συνεχές στρες και αξίζει να γνωρίζεις ότι τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου μετά από έρευνες κατέληξαν ότι το 95% των ασθενειών στον άνθρωπο οφείλονται στο στρες. 

Κατερίνα Κατσάτου

Ενεργειακή θεραπεύτρια

Υποσημείωση eviasmile
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την Κατερίνα Κατσάτου για την συνεργασία και θα ήθελα να της πω ότι της είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλα. 


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου