Άποψη του Γεώργιου Πρατζίκου για την απόφαση της κυβέρνησης για τις ανεμογεννήτριες

 



Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και διαβάζοντας διάφορες ιστοσελίδες, είδα την απόφαση του Δήμου Καρύστου να κάνουν Συνάντηση με Περιφέρεια, Βουλευτές και την κυβέρνηση για να αποφευχθεί η απόφαση της για τις ανεμογεννήτριες στην Κεντρική και Νότια Εύβοια. Επίσης προχθές διάβασα και την επιστολή του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων προς την Περιφέρεια και τους βουλευτές του Νομού. 


Επειδή πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε πάρα πολλά προτείνω στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να καθίσουν να κατηγορούν οι μεν τους δε και τούμπαλιν, να καθίσουν να βρουν λύσεις και με την επιτροπή που υπάρχει ,  μαζί και με τους υπόλοιπους Δήμους να γίνει συζήτηση με περιφέρεια, βουλευτές και Κυβέρνηση και με όλα τα επιχειρήματα που υπάρχουν να αποφευχθεί η απόφασή της αυτή. 

Στην επιτροπή όπως γνωρίζουμε,  είναι μέλη της ομάδας του ΕΟΣ Χαλκίδος και όλων των υπόλοιπων συλλόγων που γνωρίζουν την ευρύτερη περιοχή διεξοδικά, τα μονοπάτια, τους δρυμούς, τις περιοχές Natura την χλωρίδα και την πανίδα και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να υπερασπιστούμε τα βουνά μας, το οξυγόνο μας, την υγεία μας, την ζωή μας. 

Μακριά από κλίσεις και από αντεγκλίσεις, διότι έτσι μόνο "βούτυρο στο ψωμί" αυτών που θέλουν τις ανεμογεννήτριες δίνουμε και με το διαίρει δεν μπορούμε να βασιλεύσουμε εμείς αλλά τα συμφέροντά τους. 

Επίσης προτείνω στο τοπικό συμβούλιο Ψαχνών, ως μέλος αυτού, να γίνει ψήφισμα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τις ανεμογεννήτριες στην Κεντρική και Νότια Εύβοια.

 Γεώργιος Πρατζίκος

Τοπικός Σύμβουλος Ψαχνών

Σχόλια