«Κανδήλιον Όραμα»: 100 πολίτες ζητούν την οδική σύνδεση Πολιτικών-Λίμνης


 Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου με έκταση 3.654 τ.χλμ. και συνολικό μήκος 180 χλμ., με πληθυσμό 191.206 σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η Βόρεια Εύβοια παρουσιάζει μοναδικό φυσικό κάλλος, λόγω γεωγραφικής θέσης παρέχει ιδιάζουσες εμπορικές και οικονομικές ευκαιρίες, ενώ τα αγροκτηνοτροφικά της προϊόντα θεωρούνται ιδιαίτερης αξίας.


Η Βόρεια Εύβοια επικοινωνεί χερσαία με τη Χαλκίδα και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα με ένα απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο που δεν εξασφαλίζει τη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της με επαρκή, ασφαλή και εν γένει ικανοποιητικό τρόπο.


Το υπάρχον οδικό δίκτυο έχει δυσανάλογο δημοσιονομικό κόστος συντήρησης, οι συνεχείς επισκευές είναι αποσπασματικές και ευκαιριακές, ενώ σε σημεία του η οδική σήμανση ενημερώνει τους οδηγούς ότι κινούνται σε αυτό με δική τους ευθύνη. Η συνολική εκτιμητέα υγειονομική, οικονομική και τουριστική κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Εύβοια την καθιστά, συγκριτικά με αντίστοιχης δυναμικότητας περιοχές, υποβαθμισμένη.

Κανδήλιον Όραμα

Αναγγέλλουμε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την προώθηση και υλοποίηση μιας νέας οδικής σύνδεσης Πολιτικών – Λίμνης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Εύβοιας.

Η απαξίωση του νομού και ειδικά του βόρειου τμήματός του μας οδηγεί να προτάξουμε και να αναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία ώστε να επιτύχουμε, με τη δημιουργία της σύνδεσης αυτής, μεταξύ άλλων αξιοπρεπή διαβίωση, άμεση πρόσβαση σε δομές υγείας, ασφαλή και γρήγορη δια-σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, υψηλότερη επισκεψιμότητα.

Για να αντιστραφεί η παθητική στάση μας απέναντι στα χρόνια προβλήματα που μας απασχολούν, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ως ομάδα πολιτών θέτουμε στόχο τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την οδική σύνδεση Πολιτικών – Λίμνης και τη διάδοση και προώθησή της και σκοπό την υλοποίησή του από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία και επιστήμη, ο πρόσφατος νησιωτικός χαρακτηρισμός της Εύβοιας, με σεβασμό στις κοινωνικές, ιστορικές, πολιτιστικές, και περιβαλλοντικές αξίες και συνθήκες της περιοχής.


Δείτε εδώ αναλυτικά την διακήρυξη.


Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/kandilion-orama-100-polites-zitoun-odiki-syndesi-politikon-limnis/

Σχόλια