Μια υπέροχη παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γεωργίου


 Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις «Παπαζήση» εχθές 9-4-2021, ώρα 6μμ, διοργάνωσαν διαδικτυακή παρουσίαση ενός νέου οικονομικού βιβλίου, του βιβλίου με τον τίτλο « Έλεγχοι απόδοσης» ( performance audits, Θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο, Παραδείγματα εφαρμογής, Γλωσσάρι βασικών όρων και εννοιών) του επίτιμου συμπολίτη μας Γιώργου Α. Γεωργίου και Θωμά Δ. Μπούσιου.

Για την αξία του βιβλίου μίλησαν διακεκριμένες οικονομικες προσωπικότητες, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γιάννης Βαβούρας, Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής και πρώην Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, ο Αθανάσιος Πετραλιάς, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και οι ίδιοι οι συγγραφείς Γιώργος Α. Γεωργίου, Δρ και Γενικός Διευθυντής Δημοσιονομικών Ελέγχων ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και Θωμάς Μπούσιος, Προϊστάμενος Δημόσιας Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου Ν. Πιερίας. Το συντονισμό έκανε ο Δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης.
Ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Στουρνάρος αναφερόμενος στο διακεκριμένο συμπολίτη και φίλο Γιώργο Γεωργίου είπε πέραν του ότι ήταν ο καλύτερος υπάλληλος του Υπ. Oικονομικών που γνώρισε, ένας άριστος Γενικός Διευθυντής, ήταν και ο συντονιστής για τη μετάβαση της Ελλάδος στο Ευρώ και το κλειδί του Κοινοτικού Προϋπολογισμού (ΜΕΑ) στις Βρυξέλες κ.α. Τα ίδια καλά λόγια είπαν και οι άλλοι ομιλητές.
Είπαν επίσης ότι το εν λόγω βιβλίο αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην εξέλιξη των δημοσιονομικών ελέγχων, κάνοντας το έργο των ελεγκτών πιο αποτελεσματικό και προσφέροντας καλύτερες και πιο στοχευμένες υπηρεσίες στο Δημόσιο. Με το βιβλίο αυτό δίδεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν οι έλεγχοι απόδοσης και το κυριότερο να προσφέρουν στην απαιτούμενη ανασυγκρότηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Hταν μια εξαιρετική παρουσίαση για ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σοβαρό εργαλείο γι αυτούς που ασχολούνται με το δημοσιονομικό έλεγχο.
Συγχαρητήρια λοιπόν και στους δυο συγγραφείς για το τόσο ενδιαφέρον και χρήσιμο έργο τους και ιδιαίτερα στον συμπολίτη μας Γιώργο Γεωργίου που μας τιμά με το έργο και την παρουσία του. Ο Γιώργος Γεωργίου παρά τις πολύ απαιτητιές του υποχρεώσεις έχει δώσει σπάνια δείγματα γραφής για την ιστρορία του τόπου μας καθώς και την αλληλεγγύη του σε ότι και αν του έχει ζητηθεί. Καλοτάξιδο το νεο βιβλίο και μάλιστα από τις πιο έγκριτες Εκδοσεις Παπαζήση!

Σχόλια