Ομόφωνα πέρασε η πρόταση της Τζοβάννας Γκόγκου για ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων που επλήγησαν από την "Θάλεια"!

 


Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΙρφύων-Μεσσαπίων συζητήθηκε η πρόταση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κας Τζοβάννας Γκόγκου ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως τη Θεομηνία "Θάλεια" που έπληξε την περιοχή μας τον Αύγουστο του 2020. 

Όπως τονίστηκε από την κα Γκόγκου σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί κατά το παρελθόν από φυσικές καταστροφές, όπως φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς κ.ο.κ. έχει κερδηθεί ή παρούσα ευνοϊκή ρύθμιση. Περιοχές όπως Δήμος Κισσάμου, Μάνδρας, Πικερμίου, Κω και άλλες περιοχές. 

Η παρούσα πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και αυτό που απομένει τώρα είναι η διεκδίκηση μιας τέτοιας ρύθμισης για τους μαθητές που επλήγησαν από την παρούσα θεομηνία. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κας Γκόγκου μαζί με τον Δήμαρχο κο Ψαθά θα πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη αυτής.

Από την μεριά της κας Γκόγκου εστάλη και έγγραφο σχετικά με το ζήτημα σε όλους τους βουλευτές του Νομού, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όπου προς το παρόν ο κος Σπυρίδων Πνευματικός έχει απαντήσει ότι θα είναι στο πλευρό μας για την διεκδίκηση μιας τέτοιας ρύθμισης.

Από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό όλων σε ότι χρειαστεί για την επίτευξη μιας τέτοιας ρύθμισης, που είναι υπέρ για τους μαθητές των περιοχών, που επλήγησαν από την "Θάλεια"! 

Σχόλια