Παρουσίαση δράσεων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών για τα 200 χρόνια από το 1821

 200 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι αγωνιστές του 1821 έδωσαν τους δικούς τους αγώνες, ώστε να ελευθερωθεί η Ελλάδα από τον τουρκικό ζυγό. Έτσι οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών μαζί με την βοήθεια των εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν φέτος δύο πολύ όμορφες δράσεις για εκείνα τα χρόνια τα δοξασμένα. 

Η πρώτη δράση έχει κάνει με τους ήρωες του 1821 και με τίτλο "200 χρόνια Ανεξαρτησίας Περπατώντας στους Δρόμους των Ηρώων του 1821". Μια δράση που μπορεί ο καθένας να την δει και να την μελετήσει κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://3dim-psachn.eyv.sch.gr/  Σε αυτή την δράση οι μαθητές περπατούν στους δρόμους των Ψαχνών  που φέρουν ονόματα ηρώων  ή σημαντικών  γεγονότων του 1821. Επίσης γνώρισαν ιστορικά μνημεία της περιοχής  μας. υγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές  του σχολείου μας για την συγκέντρωση του υλικού.

Ευχαριστούμε θερμά τον  κ. Βλάσση Γιουρούκο, γιατί   ως δημιουργός της ιστοσελίδας  όλα αυτά τα χρόνια, είναι πάντα δίπλα στο 3ο δημοτικό σχολείο Ψαχνών ,  βοηθός και συμπαραστάτης. Στηρίζει και αποτυπώνει με τις γνώσεις του  στην πληροφορική,  όλες  τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες του σχολείου. Καλή περιήγηση. 

Δεύτερη Δράση είναι η ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε από μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και αναφέρεται στον Αγγελή Γοβιό και το Νικόλαο Κριεζώτη. Για το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα συγχαρητήρια αξίζουν στον διευθυντή του σχολείου κο Θεόδωρο Μπισμπικόπουλο, που έκανε το μοντάζ και που ήταν και η ψυχή της υλοποίησης της ταινίας, στην κα Αργυρώ Αρβανιτά, στον άνθρωπο που έκανε όλες τις λήψεις και πραγματικά έδωσε ένα υπέροχο αποτέλεσμα τον Παναγιώτη Ρουμπή, στον πατέρα Ιωάννη Μάνο που έντυσε μουσικά με κλαρίνο την ταινία, τον Στέφανο Χρυσαφόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του για αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, στους γονείς, στα παιδιά, στην Βασίλική Μπισμπικοπούλου και την Μαρία Βασιλείου για τον δανεισμό των γυναικείων φορεσιών, τους Συλλόγους Νικολάου Κριεζώτη Τριάδας και Βάβουλα Μακρυκάπας για τις ανδρικές φορεσιές και τον κο Ντελέκο που συμμετείχε σε ρόλο έκπληξη . Σε όλα τα γυρίσματα παρόν ήμουν και εγώ μετά από πρόσκληση του διευθυντή που τον ευχαριστώ πάρα πολύ. 

Και οι δύο αυτές δράσεις παρουσιάστηκαν εχθές το βράδυ σε μία λιτή εκδήλωση λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, όπου έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Γκόγκου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ψαχνών κος Καλαβρής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κος Στούπας, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής του Δήμου κα Βασιλείου, ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας κος Δάσκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδος, μέλη των συλλόγων Νικ. Κριεζώτη και Βάβουλα, όσοι βοήθησαν να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, οι μαθητές που συμμετείχαν και οι γονείς. 

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και ότι είναι η αρχή μιας σειράς δράσεων που θα γίνουν για τα 200 χρόνια. Η κα Γκόγκου νιώθει ευλογημένη που κατάγεται από τα Ψαχνά. Ο κος Δάσκος έμεινε πραγματικά συγκλονισμένος από όλο αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα όπως και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδος. Η κα Βασιλείου νιώθει σαν να μην έχει φύγει ποτέ απ΄οτο 3ο δημοτικό. 

Μετά το πέρας της παρουσίασης μοιράστηκαν γλυκίσματα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. 

Σε επόμενες αναρτήσεις θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δράσεις. 



















Σχόλια