Τα διατηρητέα των Ψαχνών στην εκπομπή "Λόγια του Νησιού"

 Εχθές στη Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών βρέθηκε η εκπομπή "Τα Λόγια του Νησιού" που προβάλλεται στο Star Κεντρικής Ελλάδος. Τα γυρίσματα έγιναν στα διατηρητέα κτίρια, όπου ο Αρχαιολόγος-Ιστορικός Νικόλαος Καρατζάς και η Βασιλική Μπισμπικοπούλου αναφέρθηκαν στα τρία κτίρια που κοσμούν την πόλη των Ψαχνών, στην ανοικοδόμησή τους, στην σημερινή χρήση τους και σε Λαογραφικά Στοιχεία της περιοχής. Επίσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο, από τον Γεώργιο Πρατζίκο. 

Η εμπειρία ήταν πάρα πολύ όμορφη και για τους συμμετέχοντες αλλά και για την δημοσιογράφο Παναγιώτα Πατσουλάκη. Επειδή έλκει την καταγωγή της από τον Δήμο μας, έμεινε πολύ ευχαριστημένη απ' όσα έμαθε για την περιοχή μέσα από τα διατηρητέα και μέσα από το Λαογραφικό Μουσείο. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σύντομα και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. 


Εγώ προσωπικά ευχαριστώ την παρούσα εκπομπή και την δημοσιογράφο για την προβολή του τόπου μας αλλά και τον Νίκο Καρατζά και την Βασιλική Μπισμπικοπούλου για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στον πολιτισμό. Ο Τόπος μας έχει ανάγκη και από άλλες τέτοιες προωθητικές ενέργειες. 






 

Σχόλια