Πέτρου και Παύλου: Χρόνια πολλά από το Τοπικό Συμβούλιο Ψαχνών σε όσους και όσες εορτάζουν


Σήμερα μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, αφού γιορτάζουν δύο από τους μεγαλύτερους Αποστόλους, ο Πέτρος και ο Παύλος. Ο Πέτρος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του Χριστιανισμού και ο Παύλος ο Απόστολος των Εθνών. Για αυτό το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ψαχνών εύχεται χρόνια πολλά σε όσους και όσες φέρουν τα ονόματα των δύο Αποστόλων. 

Οι δυο μεγάλοι Απόστολοι είναι καθοδηγητές όλων των άλλων Αποστόλων, των Αγίων, των Μαρτύρων, Αρχιερέων, Διδασκάλων και όλων των χριστιανών. Ο Άγιος Γρηγόριος τους χαρακτηρίζει ως «τους αρχιτέκτονες της ευσέβειας και της αρετής, καθώς προβάλλουν τον λόγο της ζωής μέσα από την Αγία Γραφή».


Για να παρηγορηθούμε όλοι εμείς οι χριστιανοί που πολλές φορές απογοητευόμαστε για την σωτηρία μας λόγω της ολιγοπιστίας και της ακηδίας που έχουμε, πρέπει να προβάλλουμε τους δυο αυτούς Αποστόλους στη ζωή μας.


Η μετάνοιά τους και το οδυνηρό πένθος θεράπευσαν την άρνηση του μαθητή (Πέτρος) και τη μανία του διώκτη (Παύλος) ξεριζώνοντας τελείως από την ψυχή τους κάθε κακό.

Σχόλια