Κατάργηση των δύο τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά που ήταν σε αναστολή


Όλοι αναμέναμε ότι η αναστολή των δύο τμημάτων στο ΕΚΠΑ στα Ψαχνά, αν όχι φέτος, έστω του χρόνου θα λειτουργούσαν, αφού θα είχε ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους. Αντί τούτου, όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως και όπως είδαμε σε αρκετές ηλεκτρονικές εφημερίδες, οι δύο σχολές, μαζί με άλλες 35 σχολές σε όλη την χώρα, καταργούνται για πάντα. Δεν γνωρίζουμε καν αν η Υπουργός έχει λάβει υπόψιν της τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο, τις τοπικές οικονομίες, το μέλλον των παιδιών και φοιτητών και πολλές άλλες παραμέτρους. Και πες ότι δεν είχαν μέλλον στην αγορά εργασίας οι σχολές αυτές, που βέβαια χωρίς να το έχουμε δει λέμε διάφορα, δεν θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με κάποιες άλλες; Πως μπορούν και παίρνουν έτσι απλά τέτοιες αποφάσεις;

Από την άλλη οι βουλευτές του νομού μας τι έκαναν για όλα αυτά; Άσκησαν πιέσεις; Κυνήγησαν το θέμα; Ή μήπως για ακόμη μια φορά μας καθησύχαζαν όλους και τελικά δεν έγινε απολύτως τίποτα; Και αν το θέμα έλθει στη Βουλή θα το ψηφίσουν; Ερωτήματα που πραγματικά δεν χρειάζονται απαντήσεις, διότι είναι γνωστές. Και το μόνο που γίνεται είναι να απαξιώνονται περιοχές έτσι ανερυθρίαστα, δίχως να ενδιαφέρονται για το μέλλον των περιοχών αυτών. 

Κλείνοντας αυτές τις λίγες σειρές για το τόσο μεγάλο θέμα που έχει προκύψει, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε όλους εμάς, που γράφουμε, που διαβάζουμε, που σχολιάζουμε, που διοικούμε, που επηρεάζουμε.  Μήπως τελικά πρέπει να αποκτήσουμε και εναλλακτικές λύσεις και να αλλάξουμε και λίγο γραμμή πλεύσης, πριν είναι πολύ αργά για την περιοχή μας; Εγώ προσωπικά πιστεύω πως ναι και ας γίνει από τώρα η αρχή διότι ο τόπος μας έχει μεγάλη ανάγκη, όσο ποτέ αυτές τις εναλλακτικές λύσεις. Και για να γίνει όλο αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι και με το βλέμμα στο παρόν και στο μέλλον. 

Σχόλια