Δωρεά 400 βιβλίων από την ΚΙΚΠΕ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψαχνών



ΔΩΡΕΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΚΙΚΠΕ)

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ψαχνών έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς 400 βιβλίων από το ΚΙΚΠΕ, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου. Βασική πεποίθηση του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. είναι ότι το έντυπο βιβλίο δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλειφθεί, γιατί καλύπτει πρακτικές και ψυχολογικές ανάγκες που οι ηλεκτρονικές εκδόσεις δεν μπορούν να καλύψουν. Για το λόγο αυτόν συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω του εμπλουτισμού των βιβλιοθηκών με εκδόσεις που επιλέγονται τόσο για το αξιόλογο περιεχόμενό τους όσο και για την άρτια εκδοτική τους εμφάνιση.

Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. μέσω του προγράμματος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Future Library, που ασχολείται με τη βελτίωση των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε ολόκληρη τη χώρα, συμβάλλει στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες αξιόλογες εκδόσεις.. Η επιλογή των βιβλιοθηκών γίνεται βάσει σειράς κριτηρίων προτίμησης και βιωσιμότητας:

• ικανοποιητικός αριθμός μελών και επισκεπτών κάθε βιβλιοθήκης

• τεχνολογική υποδομή των επισκεπτών (υπολογιστές, πρόσβαση στο διαδίκτυο, εκτυπωτές κ.ά..)

• αποτελεσματική διοικητική οργάνωση

• διοργάνωση επιτόπιων εκδηλώσεων προβολής της δωρεάς (έκθεση του υλικού, παρουσιάσεις των συγκεκριμένων εκδόσεων, προβολή στον τοπικό τύπο κ.ά..)

• λειτουργία παιδικού και εφηβικού τμήματος

Ευχαριστούμε πολύ για την σημαντική δωρεά, που συμβάλει στο να παραμείνει η Βιβλιοθήκη μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης

Δήμητρα Χειμώνα


Σχόλια