Πήγαμε στον Μάρκο Σεφερλή! Δείτε υλικό

 


Πραγματικά στην ζωή μας ένα από τα καλύτερα "φάρμακα" που κατανικάει τα πάντα είναι το γέλιο. Και ένας εκ τους "βασιλείς του γέλιου", είναι ο μοναδικός Μάρκος Σεφερλής, όπου εδώ και δεκαεφτά και πλέον χρόνια κάθε καλοκαίρι προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές σε όλους τους λάτρεις της κωμωδίας και της σάτιρας στο Δελφινάριο. 

Εχθές βρεθήκαμε και εμείς μαζί με μέλη του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού στην παράσταση Δες τα ρε Ελλάδα όλα αυτά και περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ με πολύ γέλιο και αρκετές συγκινήσεις. Ο μοναδικός αυτός ηθοποιός, μαζί με τον Καπετάνιο, την Τσαβαλιά, την Ζαχαριάδη και το 12μελές μπαλέτο σατίρισαν το Survivor, την Ματίνα Παγώνη, τα εμβολιαστικά κέντρα, το διαχωρισμό εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και πολλά ακόμη.

Μας μίλησαν οι Ήρωες του 1821 Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μαντώ Μαυρογένους, Μπουμπουλίνα, Νικηταράς και Παπαφλέσας για εκείνα τα χρόνια του 1821, αλλά και για όσα εκτυλίχθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια στην δόλια την Ελλάδα, Μικρασιατική Καταστροφή, Το ΟΧΙ, εμφύλιος, Χούντα, αλλά και για τους κωμικούς ηθοποιούς που εξορίστηκαν όπως Κωνσταντάρας, Χατζηχρήστος, Λογοθετίδης, Βουτσάς και άλλοι και έγινε ειδική μνεία στον "Καλό μας άνθρωπο" τον Θανάση Βέγγο. Οι ήρωες που συναντήθηκαν στην Ακρόπολη έδωσαν ραντεβού σε 100 χρόνια, τότε που δεν θα ζούμε εμείς αλλά τα εγγόνια μας και τότε να δούμε τι κατάσταση θα επικρατεί. Οι Έλληνες πρέπει να κοιτούν ψηλά, να αντιστέκονται, να μην σκύβουν το κεφάλι και να μην λένε σε όλα ναι. Ας διδαχθούν από τους ήρωές τους. Μόνο έτσι μπορούμε να βαδίσουμε προς το μέλλον. Αυτά τα ολίγα λόγια είναι ένα μικρό δείγμα από όσα είδαμε εχθές. Βέβαια τα όσα ειπώθηκαν στην παράσταση δεν μπορούν να αποτυπωθούν μέσα σε λίγες γραμμές. 

Πέραν των παραπάνω με συγκίνησε ο Γιώργος, ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που παρακολούθησε την παράσταση και βρήκε το θάρρος να ευχαριστήσει τον Μάρκο και να εισπράξει το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Με συγκίνησε ο εορτασμός των γενεθλίων του μικρού Φιλίππου και η επέτειος αρραβώνα ενός ζευγαριού. Να είναι όλοι τους ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι. 

Θα ήθελα να κλείσω αυτή την περιγραφή με τα λόγια ενός τραγουδιού, που είπαν στην χθεσινή παράσταση "δεν είναι σεξ, δεν είναι βία, το θέατρο είναι μαγεία. Άλλο υποκριτική και άλλο υποκρισία, το θέατρο είναι μαγεία"! 

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Καλαβρή και το Messapia Travel για την μεταφορά. 








Σχόλια