Σκέψεις για λόγους που προκαλούνται ατυχήματα στους δρόμους.

 


Πολλά είναι τα τροχαία που συμβαίνουν στους δρόμους της Εύβοιας και συνάμα και του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων αλλά και σε όλη την χώρα. Επειδή είμαι γνώστης του αντικειμένου και βλέπουν πολλά τα μάτια μου στους δρόμους, θα ήθελα να αναφέρω μερικούς λόγους που οφείλονται τα τροχαία αυτά. 

Καταρχήν να τονιστεί ότι το οδικό δίκτυο στο νησί μας δεν είναι το καλύτερο και έχει αφεθεί στο έλεος εδώ και δεκαετίες από την εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ αντίθετα οι Δήμοι και οι τοπικές κοινότητες κάνουν ότι μπορούν για την βελτίωσή τους. Και δεν είναι λόγια δικά μου αλλά είναι μια πραγματικότητα. 

Όμως πέραν τούτου υπάρχουν ακόμη πιο βασικοί λόγοι όπως η κατανάλωση αλκοόλ, ή η απορρόφηση στο κινητό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα της οδήγησης. Πολλοί είναι αυτοί που την ώρα που κινούνται ανεβάζουν stories ή κάνουν live μεταδόσεις μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό με τραγούδια κ.ο.κ. με αποτέλεσμα τα αντανακλαστικά να είναι χαμηλά. 

Άλλος ένας λόγος είναι και το ότι δεν ελέγχουν πολλοί οδηγοί τα λάστιχα, τα φρένα των αυτοκινήτων ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μηχανή τους ή έλλειψη βενζίνης 

Ακόμη ένας λόγος είναι η αύξηση των οχημάτων ειδικά την περίοδο, όπου διανύουμε, και αυτό φαίνεται περίτρανα με την μείωση αρκετών δρομολογίων των ΜΜΜ.

Τέλος πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η αυξημένη ταχύτητα παρά την σηματοδότηση για οριοθέτηση αυτής, με αποτέλεσμα εντός αστικής ζώνης, όπως στις οδούς Κριέζωτου, Αβάντων και άλλες εντός των Ψαχνών, όπως έχω αναφέρει σε αρκετές αναρτήσεις, να τίθεται μεγάλος κίνδυνος για κάποιο ατύχημα, αφού κινούνται και πεζοί. 

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους, ενώ θα μπορούσα να απαριθμήσω ακόμη περισσότερους. Αλλά ο λόγος δεν είναι αυτός. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να αποκτήσουμε παιδεία στον δρόμο και μαζί με τη νέα τεχνολογία να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας την ώρα της οδήγησης. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε πολύ στην μείωση των τροχαίων. Επίσης ενημερώθηκα ότι υπάρχουν οχήματα νέας τεχνολογίας όπου δεν αρχίζουν να κινούνται όταν αντιληφθούν ότι ο οδηγός τους έχει καταναλώσει αλκοόλ, προστατεύοντας τον ίδιο αλλά και όλους όσους κινούνται στον δρόμο.  

Σχόλια