Άρχισε να αναγεννάται η Β. Εύβοια; Φωτογραφικό υλικό

 Αρκεί να κάνει κάποιος μια βόλτα στην Β. Εύβοια για να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής, που έχει προκληθεί από την φωτιά, που κατέκαυσε ότι βρήκε στο πέρασμά της. Ακόμα και σήμερα πέραν των καμμένων δένδρων, σε σημεία μπορεί να δει κάποιος και καμμένα ζώα. Υπάρχουν φωτογραφίες, που τράβηξα αλλά δεν θα τις παρουσιάσω για λόγους ευνόητους. Αλλά και για ακόμη έναν λόγο. Διότι από μόνη της η φύση άρχισε να αντιστέκεται σε αυτό το κακό που της συνέβη και να δίνει την ελπίδα σε όλους μας, ότι δεν χάθηκε απολύτως τίποτα. Μέσα στα καμμένα έχουν αρχίσει να φυτρώνουν πρασινάδες, λίγες ημέρες μετά την καταστροφή, δίνοντας το μήνυμα ότι αναγεννάται από μόνη της και δεν χρειάζεται κανέναν να παρέμβει σε αυτή. 

Ας την αφήσουμε επομένως όλοι μας ήσυχη και αν χρειαστεί να παρέμβουμε, να γίνει μόνο για να την βοηθήσουμε στο έργο της και όχι για να βοηθήσουμε τα δικά μας συμφέροντα ή τις δικές μας επιδιώξεις μέσα σε αυτή. Μόνο έτσι μπορεί να διασωθεί η φύση και το περιβάλλον. 

Οι φωτογραφίες που πλαισιώνουν την παρούσα ανάρτηση είναι από το δρόμο Ιστιαίας-Αιδηψού, που τράβηξα το Σάββατο το απόγευμα. 





Σχόλια