Τουρισμός και αξιοποίηση των μνημείων στον Δήμο μας.

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, θα ήθελα να παραθέσω μερικές σκέψεις μου σε ότι αφορά τον Δήμο μας. Πολλά είναι τα σημεία, που μπορούν να αναδειχθούν και να προσελκύσουν κόσμο σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, από μαθητές σχολείων, από λάτρεις της φύσης και του βουνού, από λάτρεις των θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων κ.ο.κ. Αυτό που πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε είναι να αναδείξουμε αυτούς τους χώρους με σχεδιασμό και με πρόγραμμα, ώστε να μπορέσουν να τους επισκεφθούν περισσότεροι άνθρωποι. Αυτό μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση των χώρων αυτών, όπως Καστρί, Πύργος προς Τριάδα, Πύργος κοντά στην Αγία Παρασκευή, Ουρδί, Πανού Στέρνα και άλλα σημεία τόσο εντός των Ψαχνών, όσο και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες. 

Πέραν της ανάδειξης όμως σημαντικό ρόλο παίζει και η διαφήμιση του τόπου, όπως γίνεται με τον Ιστορικό Οδηγό. Θα πρέπει όμως να κινηθούμε και πέραν αυτού μέσω των media και μέσω της τεχνολογίας να κάνουμε γνωστό τον τόπο μας παντού. Πως; Καλώντας εκπομπές να τον προβάλλουν, Προωθώντας φωτογραφικό υλικό και βίντεο σε σελίδες ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος απ' όλο τον κόσμο και αξιοποιώντας ότι εργαλείο υπάρχει στην διάθεσή μας. 

Όλα αυτά θα μου πει κάποιος, ότι φαντάζουν όνειρα θερινής νυκτός. όμως είναι πάρα πολύ εύκολο να συμβεί αρκεί να υπάρχει θέληση και μεράκι. Γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί εθελοντές, που θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή και τα χρήματα που θα χρειαστούν είναι πολύ λίγα. Αρκεί να καθίσουμε κάτω, να κάνουμε σχεδιασμό και να ξεκινήσουμε τις εργασίες που χρειάζονται για την ανάδειξή τους, όπως καθαρισμοί, ασφαλτοστρώσεις, σημάνσεις, αξιοποίηση αύλειων χώρων κ.ο.κ. 

Και τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε όλοι μαζί. Ίσως σε κάποια άλλη δημοσίευση τονιστεί και τι πρέπει να γίνει από την πλευρά των επιχειρήσεων ώστε να υπάρξει καλύτερη φιλοξενία, που είναι παράγων σημαντικός για την ανάπτυξη του τουρισμού., 

Σχόλια