Αίτημα αναίρεσης της απόφασης συγχώνευσης τμημάτων του σχολείου της Καστέλλας κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

 


Διαβάστε το αίτημα του Συλλόγου προς την διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον Διευθυντή κ Δάσκο:

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Δημοτικού Σχολείου

Καστέλλας Ευβοίας “Καστέλλα Ευβοίας, 26/10/2021

Θέμα : Αίτημα αναίρεσης της απόφασης συγχώνευσης τμημάτων του  Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας Ευβοίας.

Αξιότιμε κ.Δάσκο,

Με μεγάλη δυσαρέσκεια και βαθύτατη αγωνία ενημερωθήκαμε για τις αλλαγές των τάξεων που φοιτούν τα παιδιά μας στο Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας, εξαιτίας της εντολής μείωσης ,από τη Δ/νση  Α’βάθμιας εκπαίδευσης Χαλκίδας και την υποβάθμιση του από Εξαθέσιο  σε Πενταθέσιο .Η ανωτέρω εντολή ήρθε να ανατρέψει  την μακροχρόνια λειτουργία των (6) τμημάτων του σχολείου μας.

Η μείωση  τμημάτων του σχολείου, συνδυαστικά  με τις μικρές αίθουσες του κτηριακού μας συγκροτήματος,  θα μπορούσε να αποβεί επιβλαβής ,για την υγεία των μαθητών καθότι βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του covid 19 και ενώ θα έπρεπε να επιδιώκεται η αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις, καθώς όλες οι προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων κάνουν λόγω για έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία τους επόμενους μήνες, δυστυχώς στην περίπτωση μας ακολουθείτε η ακριβώς αντίθετη λογική, δηλαδή αποφασίζεται η πύκνωση των τμημάτων. Η σύμπτυξη των τάξεων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ,τόσο την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους, όσο και των εκπαιδευτικών.

Αυτό που μας εκπλήσσει πέραν του επιδημιολογικού φορτίου, που δεν λάβατε υπόψη είναι πως πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, την ώρα που το εν λόγω σχολείο είναι το μεγαλύτερο περιφερειακό σχολείο του Δήμου με σταθερή αυξητική τάση του Μαθητικού Δυναμικού. Οι τάξεις του από την πρώτη έως και την έκτη αποτελούνται από  άρτια μονά τμήματα.

Δεν λήφθηκε καν υπόψη, ότι το συγκεκριμένο σχολείο, είναι το μόνο στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων που  ενσωματώνει  μαθητές που χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης, αφού προέρχονται από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με δυσκολίες στην κοινωνική ένταξη, ζήτημα που κάνει την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα πιο σύνθετη και απαιτητική.

 Η μόνη απαίτηση για να λειτουργήσουν τα τμήματα του  σωστά όπως στο παρελθόν ήταν να   αντικατασταθεί η μακροχρόνια  απουσία μιας εκπαιδευτικού όπως συνέβη πέρυσι .

Αυτή την ώρα λοιπόν,

Πλήττετε η υγεία όλων μας, με αυτή την τροποποίηση.

Πλήττετε η ποιότητα του παραγόμενου παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου όταν δύο διαφορετικές τάξεις καλούνται να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα διαφορετική ύλη  .

Η σύμπτυξη αυτή των δύο τμημάτων έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους μαθητές  που θα χρειαστεί να προσαρμοστούν απότομα σε μια νέα κατάσταση που μας γυρίζει πολλά έτη πριν και υποβαθμίζει την εικόνα του σχολείου μας για το μέλλον .

Για τους παραπάνω λόγους:

 “Ζητούμε άμεση αναίρεση της απόφασης για υποβάθμιση και συγχώνευση των τμημάτων του

   Δημοτικού Σχολείου Καστέλλας Ευβόιας ,την επιστροφή του σε εξαθέσιο και άμεση πρόσληψη

  (1)δασκάλου ΠΕ70 για να καλύψει το κενό της δασκάλας που λείπει από τον Σεπτέμβριο του 2020

  με  αναρρωτική  άδεια.

Με εκτιμηση,

Για το Δ.Σ.

            Η Πρόεδρος     Αβραμίδου Χριστίνα

               H Γραμματέας Σίδερη Δήμητρα

Σχόλια