Η πύρινη λαίλαπα στην Β. Εύβοια

 


Το 2021 ήταν μια εφιαλτική χρονιά για την Β. Εύβοια. Μια χρονιά που η πύρινη λαίλαπα την βύθισε στον θρήνο και στην στάχτη. Επί οχτώ ημέρες καιγόταν και χάθηκαν χιλιάδες στρέμματα δασών, δένδρων, ζωές πουλιών και τετράποδων και παρά πολλοί άνθρωποι έμειναν δίχως βιος και εργασίες. Ο πόνος δυσβάσταχτος. 

Αρκετές είναι οι φορές που μετέβην για βοήθεια στις πληγείσες περιοχές από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. Όλοι θυμάστε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχω αναρτήσει και που φαίνεται η κατάσταση που επικρατούσε για αρκετό διάστημα μετά τη φωτιά αλλά και επικρατεί μέχρι σήμερα.

Η φύση άρχισε να αναγεννάται. Αλλά οι άνθρωποι που έχασαν τις εργασίες τους ποιος τις φέρνει πίσω; Την ψυχολογία των μικρών παιδιών που κλονίστηκε βλέποντας την φωτιά να καίει τα σπίτια τους ή οικίες συγγενών, ποιος την θεραπεύει; Το οξυγόνο που χάθηκε και το οποίο ήταν πηγή ζωής ποιος το φέρνει άμεσα πίσω ( η φύση θα το επαναφέρει σε 20 με 25 χρόνια); Και πολλά ακόμη εύλογα ερωτήματα, που δεν βρίσκουν απάντηση. 

Ναι χρήματα μπορεί να δόθηκαν και να δοθούν αλλά το ζήτημα λύνεται; Νομίζω πως όχι. Και άποψη μου είναι οτι θα πρέπει το θέμα να πάρει τη νόμιμη οδό, να καταλογιστούν οι ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ακόμη πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών και να τους στηρίζουμε, όπου και όπως μπορούμε. 

Σχόλια