Ιδού κύριε Κιμπουρόπουλε η πραγματική κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. Του Γεωργίου Πρατζίκου

 


Με όλο τον σεβασμό που έχουν στο πρόσωπο του ευρωβουλευτού της ΝΔ κου Κιμπουρόπουλου, θέλω να εκφράσω την έκπληξή μου σε όσα ανέφερε σχετικά με τους εκπαιδευτικούς ότι αυτοί φταίνε για τα κενά που υπάρχουν.

Επειδή εργάζομαι σε σχολείο και σε παιδί με παράλληλη στήριξη που με είχε  ορίσει η μητέρα του, διότι δεν είχαν διοριστεί εκπαιδευτικοί για πολλά παιδιά παράλληλης στήριξης μέχρι και πρότινος,η δασκάλα διορίστηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα για το συγκεκριμένο παιδί ένα για πολλά παιδιά ακόμα δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με όσα ισχύουν οι εκπαιδευτικοί σε ότι αφορά την παράλληλη στήριξη διορίζονται μέχρι και τα τέλη Μαρτίου. Χωρίζονται για πάνω από ένα παιδιά πότε μοιράζονται οι ώρες και κρατάνε το κάθε παιδί περίπου 12 ώρες την εβδομάδα. 

Και εκφράζω την άποψή μου αυτή όχι για κάτι άλλο αλλά επειδή γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το παρόν ζήτημα εκ των έσω. Γενικότερα όλα τα ελληνικά κόμματα είναι ότι το κάθε παιδί πρέπει να έχει συγκεκριμένη παράλληλη στήριξη από την αρχή που θα ξεκινήσει το δημοτικό μέχρι το τέλος του Δημοτικού ώστε και το παιδί να μη χάνεται και μπαίνει σε καινούργια πλαίσια και σε καινούργιες καταστάσεις και ο εκπαιδευτικός να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του γνωρίζοντας τον μαθητή σε όλες τις εκφάνσεις του. 

Κύριε Κιμπουρόπουλε, επειδή είμαι εθελοντής σε παιδιά με ειδικές ικανότητες εδώ και αρκετά χρόνια, θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει να δούμε το ζήτημα με μεγαλύτερη προσοχή και με μεγαλύτερη διαύγεια ώστε να επιλυθούν τα όσα προβλήματα δημιουργούνται σύντομα και να μην έχουμε δύσκολες καταστάσεις για παιδιά που χρειάζονται την βοήθεια και την παράλληλη στήριξη.

Σχόλια