Όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα που έχει προκύψει με τον αντιδήμαρχο.


Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ένα θέμα το οποίο τέθηκε προς συζήτηση από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Τζοβάνα Γκόγκου ήταν τα όσα καταγγέλθηκαν από τον  σύλλογο εργαζομένων και δη από τον πρόεδρο του κο Δημήτρη Βοργιά, για την παράνομη οδήγηση μηχανήματος του εργοταξίου του Δήμου από τον αντιδήμαρχο κύριο Τσωκο.
Για την τοποθέτηση του ο κύριος Βοργιάς για το παρόν θέμα ανέφερε ότι η κίνηση στην οποία έκανε ο ίδιος από την πλευρά του ήταν να στείλει ένα υπηρεσιακό έγγραφο  στον κύριο δήμαρχο όσο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να του δοθούν απαντήσεις σχετικά με την οδήγηση του παρόντος οχήματος και τίποτα περισσότερο.
Από την πλευρά του Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έβγαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το παρόν θέμα και έτσι πήρε άλλες διαστάσεις. Επίσης τονίστηκε ότι λίγες ημέρες πριν ένα bobcat του δήμου οδηγήθηκε από ιδιώτη.
Για το όλο θέμα τοποθετήθηκε η κυρία Τζοβάννα Γκόγκου,  η οποία έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το παρόν ζήτημα, ότι είναι καταδικαστέο διότι είναι παράνομο, δεν ήταν ασφαλές και οδηγεί σε αθεμιτο ανταγωνισμό. Η κυρία Τζοβάνα  αναφέρθηκε και προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κο Ραπτάκη ο οποίος μέσα στην προσωπική του σελίδα είχε αναφερθεί στο παρόν ζήτημα, αναγνωρίζοντας ότι η κίνηση η παρούσα ήταν παράνομη. Παρόλα αυτά όπως τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αντί να παραιτηθεί παραμένει στο συνδυασμό και στην παράταξη και στη θέση του προέδρου. 
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Κουλοχέρης σχετικά με το παρόν ζήτημα ανέφερε ότι θα ήθελε να ακούσει τόσο τον κύριο Τσώκο όσο και τον δήμαρχο τι έχουν να πουν για το ζήτημα αυτό και αποκτώντας μία σφαιρική άποψη και κατόπιν να τοποθετηθεί, ενώ αναφέρθηκε στη νομιμότητα και στο ότι πολλά γίνονται ακόμη και με εθελοντές κ.ο.κ. Τόνισε ότι έχουν γίνει και ατυχήματα με οχήματα του Δήμου. Ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει τους πάντες είναι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας. Ενώ είπε ότι οι αντιδήμαρχοι δεν πρέπει να αντικαθιστούν τους εργαζόμενους. Ο αντιδήμαρχος είναι θεσμός και δεν πρέπει να εξευτελίζεται. 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κος Γιώργος Λάμπρου αναφερόμενος και αυτός με τη σειρά του για το παρόν ζήτημα είπε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό για τον ίδιον αυτό που συνέβη με τον Κο Τσωκο,εάν υπάρχει δίπλωμα, αλλά για για το bobcat, που είπε ο κος Βοργιάς. Τόνισε ότι οχήματα του Δήμου κινούνται και εκτός των ορίων αυτού και διερωτήθηκε πως βγαίνουν και μπαίνουν τα οχήματα στο εργοτάξιο, με τι φύλλα πορείας και ποιος είναι υπεύθυνος σε αυτό;
Ο αντιδήμαρχος κος Τσώκος κατά την τοποθέτησή του για το φλέγον θέμα, αναφέρθηκε στον δύσκολο χειμώνα που υπήρξε και στο ότι κρατήθηκε ανοιχτό το οδικό δίκτυο και ότι χάριν στην οργάνωση δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα. Τόνισε ότι δεν έχει δίπλωμα για το μηχάνημα που οδήγησε, κάτι που θα βγάλει το επόμενο διάστημα, όχι για τον Δήμο όμως αλλά γιατί είναι το μοναδικό που δεν έχει. Παρόλα ταύτα, συνεχίζοντας είπε ότι, και δίπλωμα να είχε δεν θα μπορούσε να οδηγήσει γιατί είναι αντιδήμαρχος και όχι εργαζόμενος. Όμως ενήργησε εκείνη την στιγμή όπως θα ενεργούσε ο καθείς. Ενώ ανέφερε ότι τόσα χρόνια οδηγός στα λεωφορεία, δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ενώ για το bobcat, που ανέφερε ο κος Βοργιάς, το οδήγησε ιδιώτης, με τον οποίο υπάρχει σύμβαση έργου  για άλλο μηχάνημα, αλλά οδήγησε εκείνη την στιγμή το παρόν γιατί έπιασε χιόνι και υπήρχε δίπλωμα.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του πήρε την ευθύνη για το περιστατικό, τονίζοντας ότι ο χειμώνας ήταν δύσκολος, έγινε ότι ήταν εθικτό και δεν υπήρξαν προβλήματα με τον χιονιά και ότι ο κος Τσώκος χρησιμοποίησε το όχημα για υπηρεσιακούς λόγους. Σε ότι αφορά την Επιθεώρηση εργασίας τονίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση, αφού ο κος Τσώκος είναι αντιδήμαρχος και όχι εργαζόμενος, ενώ αν χρειαστεί να κάνει έλεγχο έστω και έτσι μπορεί να τον πραγματοποιήσει. 
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ κος Ραπτάκης, ο οποίος έφτασε καθυστερημένα λόγω μεγάλης φωτιάς στον Κολοβρέχτη, και τοποθετήθηκε επειδή έγινε λόγος στο όνομα του από την κα Γκόγκου. Ανέφερε ότι το κείμενο που έγραψε στην προσωπική του σελίδα ήταν η άποψη του σχετικά με τα σχόλια που γινόντουσαν προς το πρόσωπο του διευθυντή των εργαζομένων. Τόνισε ότι υπάρχει δημοκρατία και μπορούμε να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψη μας και δεν μπορεί ουδείς να απειλεί τον καθέναν. Σημείωσε ότι και ο ίδιος εχει οδηγησει παράνομα όχημα σε περίοδο έκτακτης ανάγκης αλλά όταν έγινε αντιληπτό ότι χρειάζεται δίπλωμα, κατέβηκε κάτω.
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε όλες τις δημαρχιακές θητείες έχουν οδηγηθεί οχήματα από ανθρώπους χωρίς το κατάλληλο δίπλωμα οδήγησης, και ειδικά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, για αυτό πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση ώστε να γίνουν προσλήψεις ανθρώπων με τα διπλώματα που χρειάζονται και να μειωθεί η γραφειοκρατία από το κράτος, ώστε αυτές να γίνονται γρηγορότερα, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα ωσάν αυτό. 

Σχόλια