Το Eviasmile για την Αναπαράσταση των Βρυσακίων

 


1,5 περίπου χρόνος πέρασε με πάρα πολλές πρόβες, πολλές συναντήσεις και τελικά ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα διττός. Αρχικά με το γύρισμα της ταινίας της Μάχης των Βρυσακίων και πριν από λίγες ημέρες της Αναπαράστασης στο εκκλησάκι του Ιωάννου του Προδρόμου στην Καστέλλα και στο Ουρδι στα Βρυσάκια, όπου διεξήχθη η Μάχη στις 15 Ιουλίου του 1821. Όλο αυτό διεξήχθη από την ΔΗΚΑΔΙΜΕ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καστέλλας Αγγελή Γοβιό, όπου πραγματικά μέλη του έδωσαν την ψυχή τους για αυτή την διοργάνωση.

Συγχαρητήρια αξίζουν πέραν των παραπάνω σε όλους όσους συμμετείχαν στην Αναπαράσταση, στον Νίκο τον Καρατζά, που έγραψε το σενάριο, στην σκηνοθέτη κα Γεωργία Καρλατήρα, στους αφηγητές Κο Σπύρο Ραπτάκη στην ταινία και στις κύριες Βασιλική Μπισμπικοπούλου και Ιωάννα Μαντζώρου στις δύο ημέρες της Αναπαράστασης. Σημαντική η βοήθεια και της κας Λένας Λαφαζάνη σε ότι αφορά τις φορεσιές.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν στην παρέλαση πριν την αναπαράσταση τόσο τους τοπικούς όσο και τους φιλοξενούμενους (Ελληνομνήμονες, Σύλλογος από Καρπενήσι και Σύλλογος από Γιάννενα). 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολλούς ακόμη όπως όλους τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων που έλαβαν μέρος στην Αναπαράσταση και πολλούς ακόμη. Για να μην ξεχάσω όμως καποιον,επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω ξεχωριστά έξι εκ των εθελοντών που έδωσαν ψυχή και σώμα για αυτή την Αναπαράσταση και είναι ο Μιχάλης Καλαβρής, πρόεδρος Τ.Κ Ψαχνών, ο Παναγιώτης Μακρής, ο Χρήστος Καπετάνιος, ο Μίλτος Μπαράκος, ο Παναγιώτης Κάρας και όχι μόνο. Έτσι καταφέραμε όλοι μαζί κάτι μεγαλόπνοο και αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι  θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να γίνει αυτή η προσπάθεια θεσμός. Αν χρησιμοποιήσουμε το μότο του Μακρυγιάννη δεν είμαστε στο εγώ αλλά στο εμείς, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Σχόλια