Μπορεί η Εκκλησία να μιλήσει για τουριστική ανάπτυξη;

 



Μπορεί η Εκκλησία να μιλήσει για Τουριστική Ανάπτυξη; Πρώτον, ποιος το απαγορεύει; Δεύτερον και κυριότερον, η Ανάπτυξη είναι ένα από τα εργαλεία για την ευημερία του ανθρώπου. Και η Εκκλησία μας, που ως κύριο μέλημά της έχει τον άνθρωπο, όχι μόνο δικαιούται, αλλά και οφείλει να τον υπηρετεί με κάθε πρόσφορο τρόπο, άρα και μέσα από την Ανάπτυξη.


Αυτή η αντίληψη μας οδήγησε να συνεργαστούμε με τις Ιερές μας Μητροπόλεις για στρατηγικά έργα εκκλησιαστικού Πολιτισμού, όπως ενδεικτικά το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι, το Εκκλησιαστικό Μουσείο στη Λαμία, η αναστήλωση στο Κλαυσί, οι δράσεις προβολής του Οσίου Λουκά, το Πνευματικό Κέντρο Περιβολίων και φυσικά ο Μητροπολιτικός Ναός της Άμφισσας και η Αγία Παρασκευή Χαλκίδας.


Αυτή η αντίληψη προκάλεσε και τη θαυμάσια συζήτηση - εσπερίδα, περί ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με εμπνευστή και οικοδεσπότη τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και προσκεκλημένους ομιλητές, μεταξύ άλλων, τους σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδας, κ. Χρυσόστομο και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδας, κ. Γεώργιο.

Σχόλια