Ποιος είναι ο στόχος του ΚΕ.ΠΕ.Α του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

 


«ΚΕ.ΠΕ.Α. Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων»

  Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων είναι το πρώτο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί στην Εύβοια. Οι προοπτικές του είναι πολλές καθώς ο ρόλος του είναι εκπαιδευτικός, επιστημονικός και ερευνητικός. Τα οφέλη για την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία αναμένεται να είναι πολύπλευρα.

  Στόχος του νεοϊδρυθέντος ΚΕ.ΠΕ.Α Διρφύων – Μεσσαπίων είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, με τη δημιουργία δράσεων κυρίως βιωματικών αλλά και την οργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών με την αρωγή των τοπικών συλλόγων, των φορέων, του Δήμου και του Υπουργείου Παιδείας.

  Η επισκεψιμότητα του φορέα αναμένεται να είναι μεγάλη με σχολικές μονάδες από όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τα εκπαιδευτικά - περιβαλλοντικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν πιλοτικά είναι: «Το αισθητικό δάσος της Στενής» και «Υδάτινες διαδρομές» κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Το ΚΕ.ΠΕ.Α. έχει στελεχωθεί από τους εκπαιδευτικούς: Μπαϊρακτάρη Δημήτριο, Πολιτικό Μηχανικό, PhD, MSc, (προϊστάμενος), Ζιάκα Χαρίκλεια, Δασκάλα, MSc, (παιδαγωγική ομάδα) και

Παναγιώτου Άγγελο, Φυσικό, MSc, (παιδαγωγική ομάδα).


Σχόλια