Ντορέτα Παπαδημητρίου:Αυτό που αποκλείει ένα άτομο με αναπηρία ,να βρίσκεται ανάμεσα μας ,είναι τα εμπόδια που εμείς του βάζουμε ως κοινωνία .

 


Χθες το βράδυ,παρακολούθησα στο θέατρο Βεάκη την παράσταση «Ψηλά απ´τη γέφυρα» και δίπλα μου στο κάθισμα είδα installations που έδειχναν σε φυσικό μέγεθος ανθρώπους με αναπηρία κι ένα μήνυμα που με έκανε να σκεφτώ… «Αυτό είναι το φυσιολογικό», έγραφε η μεγάλη αυτή κατασκευή. 

15% του πληθυσμού μας είναι άνθρωποι με αναπηρία… αν δεν βλέπεις κανέναν γύρω σου δεν είναι φυσιολογικό… 

Αυτό που αποκλείει ένα άτομο με αναπηρία ,να βρίσκεται ανάμεσα μας ,είναι τα εμπόδια που εμείς του βάζουμε ως κοινωνία .

Μπήκα λοιπόν στο www.hoponinclusion.com ,ένα διαδικτυακό hub για την αναπηρία που σχεδίασε ο Σ.Κ.Ε.Π. για να μάθω και να καταλάβω πως μπορώ και εγώ να γίνω μέρος της αλυσίδας προσβασιμότητας. Να συνειδητοποιήσω τι μπορώ να κάνω ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να μη λείπουν από δίπλα μας🙏🏻


Μπείτε κι εσείς στο www.hoponinclusion.com. Μέσα από blog, podcasts και videos, θα ανακαλύψετε ιστορίες και θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες ώστε ο καθένας από εμάς να γίνει μέρος της λύσης.

#inclusion #together #skepassociation

Σχόλια