Χρήστος Μπλέτσας: Βλακάκο πιτσιρικά, δε σε κάνει μάγκα να μαρσάρεις και να τρέχεις σε μηχανάκια και «φτιαγμένα αυτοκίνητα»

 


Την προηγούμενη εβδομάδα ένα νέο κορίτσι από την Χαλκίδα έφυγε από την ζωή σε τροχαίο. Και επειδή πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους λίγο έξω από τα δόντια, χωρίς περιστροφές, παραθέτω ένα κείμενο του εκπαιδευτικού Χρήστου Μπλέτσα, που πραγματικά βάζει το θέμα στην σωστή του διάσταση:

"Λοιπόν, επειδή ΟΛΟΙ μας είμαστε κεφάλαιο για την πατρίδα μας, ΟΛΟΙ μας είμαστε σημαντικοί και αποτελούμε κρίκο μιας μεγάλης και ιστορικής αλυσίδας κι επειδή πολλά και μαζεμένα τα θύματα των τροχαίων στον τόπο μας, πρέπει να μιλήσουμε λίγο έξω από τα δόντια :

- "Βλακάκο πιτσιρικά, δε σε κάνει μάγκα να μαρσάρεις και να τρέχεις σε μηχανάκια και «φτιαγμένα αυτοκίνητα», στην καλύτερη σε κάνει έναν επικίνδυνο γελοίο, στη χειρότερη για εμάς ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ και για εσένα ΜΑΚΑΡΙΤΗ! Δεν γεννήθηκες βλάκας, έγινες, άρα μπορείς να αλλάξεις! Κι όχι μόνο να αλλάξεις τον εαυτό σου, τον κόσμο όλο, φίλε μου!

- Καραγκιοζάκο μπαμπά ή χαζοβιόλα μαμά, τα λεφτά που έδωσες στον κανακάρη να φτιάξει το αυτοκίνητο για να τρέχει σαν ΖΩΟ στο λιβάδι είναι τα λεφτά που έδωσες για να τον στείλεις πιο γρήγορα στη φυλακή ή στον τάφο! Δεν τον έκανες «μάγκα», του κατέστρεψες το μέλλον του. Έδωσες στο παιδί σου λεφτά για να αγοράσει φέρετρο, δε χρειάζεται να το ζήσεις για να το καταλάβεις.

Δε σας φταίει ο δρόμος, ο φωτισμός, το αδέσποτο που πετάχτηκε. 

Δε σας φταίει το σχολείο και δε σας έβαλε με το ζόρι στο μυαλό (το ποιο; ) τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Δε σας φταίει κανείς!

Εσείς φταίτε! Εσείς που πρώτα από όλα έχετε χαμηλές προσδοκίες για το μέλλον σας, για τις ικανότητες και για την αξία σας.

Εσείς! Που δεν καταλαβαίνετε πόσο σημαντικοί είστε για όλους μας!

Εσείς κι όσοι σας κακομάθανε!

Την επόμενη φορά που θα πάτε σε μια κηδεία θύματος τροχαίου τουλάχιστον προσπαθήστε να καταλάβετε τον πόνο που προκάλεσε ένας οδηγός που το κεφάλι του το έχει για αντίβαρο, για να μην πέφτει, κι όχι για να σκέφτεται!

Μην πας λουλούδια, πήγαινε με το κράνος σου! Μην πας για να κλάψεις, πήγαινε για να σκεφτείς!

Εννοείται ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να διώκεται ως δολοφόνος όποιος προκαλεί τροχαίο και, σε περίπτωση τέκνου, αυτός που πλήρωσε το αυτοκίνητο, δηλαδή το ΟΠΛΟ της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!"

Σχόλια