Οι "Γέφυρες" τραγούδησαν Κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια στους δρόμους της Χαλκίδας.

 


Χριστός γεννάται χαρά στον κόσμο, χαρά στον κόσμο στα παλληκάρια. Σαράντα μέρες, σαράντα νύχτες η Παναγιά μας κοιλοπονουσε. Κοιλοπονουσε παρακαλούσε τους Αρχαγγέλους, τους Ιεράρχες.  Λέει ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. 

Αυτό και άλλα παραδοσιακά κάλαντα και όχι μόνο τραγούδησαν την Παρασκευή το πρωί στους δρόμους της Χαλκίδας με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων χορωδοί από την Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής "Γέφυρες", μαζί με χορωδούς από το Ευ Ζην, τον Μάκιστο, την Άνοιξη, την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, τη χορωδία του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου και την χορωδία του ΚΑΠΗ Αυλίδας.

Πλήθος κόσμου απόλαυσε τα υπέροχα άσματα που μιλούν για την γέννηση του Θεανθρώπου και σιγοτραγουδούσαν μαζί με τους χορωδούς. Τι όμορφα λόγια για την γέννηση του Χριστού μας. " Κοιμάται στα Τριαντάφυλλα, γεννιέται μεσ' τα λουλούδια" και σε άλλο σημείο του ίδιου τραγουδιού " τα σπάργανα να φτιάξουμε και το Χριστό ν' αλλάξουμε".

Μια εκ των στάσεων ήταν και στον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο, όπου άκουσε και τα αγαπημένα του Κάλαντα, αυτά της Ικαρίας. Οι χορωδοί πήραν τις ευλογίες του, μια εικονιτσα με την γέννηση του Θεανθρώπου και ένα κέρασμα. 

Πραγματικά εκείνο το πρωινό θα μείνει στην καρδιά χαραγμένο και ως ένας εκ των χορωδών, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λευτέρη Πνευματικό, όλους τους συγχορωδους και όσους έπαιζαν παραδοσιακά όργανα για το υπέροχο αποτέλεσμα. 


Σχόλια