Σκέψεις για το Τεχνικό πρόγραμμα, που συζητήθηκε εχθές στο Δ.Σ.

 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων το Τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2023. 

Για τα όσα πραγματοποιήθηκαν το 2022, θα ήθελα να ακούσω περισσότερα ώστε να μην θεωρούν κάποιοι ότι δεν πραγματοποιήθηκε τίποτα. 

Το έτος αυτό, που σε λίγο φτάνει στη "δύση" του έφερε πολλά στον Δήμο Διρφύων -Μεσσαπίων. Έφερε την δημιουργία του Ειδικού Σχολείου, που στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Πρωτοβάθμια , στον Δήμο και ειδικότερα στον Δήμαρχο και στην κα Βασιλείου, σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου και σε όλους όσους εργάστηκαν για την δημιουργία του. Ένας εκ των μαθητών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταφέρεται από εθελοντές.

Επίσης δημιουργήθηκε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ένα όνειρο ζωής τόσο της Προέδρου της ΔΗΚΑΔΙΜΕ όσο και των εθελοντών ,το οποίο παίρνει σάρκα και οστά. 

Αγοράστηκε όχημα για τα ΑΜΕΑ και το οποίο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Δημιουργήθηκε γήπεδο τέννις στο δημοτικό στάδιο Ψαχνών, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα, ενώ έχει τοποθετηθεί και ταρτάν στο στίβο. 

Έχουν βαφτεί και επισκευαστεί τα περισσότερα σχολεία του Δήμου. Έχουν αρχίσει ξεναγήσεις και στο Κριεζώτειο, ενώ έχουν αυξηθεί οι ξεναγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψαχνών και στην Δημοτική βιβλιοθήκη Καθενών. Μην ξεχασουμε ότι άρχισε την λειτουργία του το ΚΕΠΕΑ και το οποίο έχουν μέχρι στιγμής επισκεφθεί αρκετά σχολεία από την Εύβοια και όχι μόνο. Μεγάλο το έργο και με τις υπόλοιπες δομές του Δήμου όπως Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΕΠ Υγείας, Κέντρο Κοινότητας.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα δεν τα άκουσα εχθές. Και δεν θέλω να "ευλογήσω" κάποιον, αλλά αυτή είναι πραγματικότητα. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα, κανείς δεν αντιλέγει, αλλά δεν άκουσα κάποιον να λέει για αυτά που έγιναν. Αν θέλουμε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος,  πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης.


Σχόλια