Επίσκεψη στην Δημοτική βιβλιοθήκη Καθενών από το σχολείο της Δροσιάς

Θέμα: «Γνωριμία με το τέρας του θυμού»


Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς Χαλκίδος, την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να εξερευνήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων και συγκεκριμένα εκείνο του θυμού.

Πολύτιμος βοηθός στη βιωματική αυτή διαδρομή αποτέλεσε το παραμύθι της Mireille d’ Allance «Ο μεγάλος θυμός», γνωρίζοντας την ιστορία ενός μικρού αγοριού που μετατρέπει το θυμό του σε τέρας, που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα του.

Η δράση συνεχίστηκε ανακαλύπτοντας τις παρορμήσεις που προκαλεί ο θυμός στο σώμα μας, μετρώντας ταυτόχρονα το πόσο θυμωμένοι είμαστε, χρησιμοποιώντας το «θυμόμετρο» της βιβλιοθήκης. Για τη διαχείριση του συναισθήματος στηριχθήκαμε σε τεχνικές παιχνιδιού και στο κουτί της «Ηρεμίας», στο οποίο τοποθετήσαμε αντικείμενα που μας επιτρέπουν να εκτονώσουμε το θυμό μας.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να κατανοήσουμε ότι ο θυμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ψυχοσύνθεσης του ατόμου και κρίνεται ως μία φυσιολογική συναισθηματική κατάσταση την οποία πρέπει ωστόσο, να εκδηλώνουμε με ισορροπημένο τρόπο.

Στο τέλος, οι μικροί μαθητές ορμώμενοι από το παραμύθι, προχώρησαν σε εικαστική δραστηριότητα, αποτυπώνοντας το δικό τους θυμωμένο εαυτό.


Η υπεύθυνη


Μαρία Αναστασίου 










Σχόλια