Ενημερωτική ημερίδα για τα ναρκωτικά από την ΟΓΕ έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Ψαχνών

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τα ναρκωτικά πραγματοποιήθηκε εχθές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ψαχνών από την Ομάδα Γυναικών Ελλάδας, όπου έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα παράρτημα και στον Δήμο Διρφύων -Μεσσαπίων. Κύριος Ομιλητής ήταν ο ψυχολόγος και μέλος της γραμματείας ΕΣΥΝ Ορέστης Παπαγιαννόπουλος. 
Με διαδραστικό τρόπο, συμμετέχοντας και οι μαθητές που βρίσκονταν στην αίθουσα, ο κος Παπαγιαννόπουλος αναφέρθηκε στο τι είναι τα ναρκωτικά, τι σημαίνει χρήση και τι εξάρτηση, ποιοί είναι οι λόγοι που κάποιος πέφτει στα ναρκωτικά, ποια είναι τα είδη πρόληψης και πολλά ακόμη που έχουν σχέση με το θέμα. Έγινε πραγματικά μια εποικοδομητική συζήτηση. Βέβαια το όλο θέμα δεν εξαντλείται με μια ημερίδα και αυτή ήταν μόνο η αρχή. 
Ένα από αυτά που τονίστηκαν και πραγματικά πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση είναι να δημιουργηθεί στην Εύβοια  παράρτημα του ΚΕΘΕΑ και Κέντρο Πρόληψης.
Ακολουθούν μερικά βιογραφικά στοιχεία  του ομιλητή:
Ο Παπαγιαννόπουλος Ορέστης είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στη Νευροψυχολογία και τη Γνωστική Ψυχολογία από το Paris Descartes University. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών του σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Le Clinique de Bourget, καθώς και το EHPAD Les Jardins des Thiais στο Παρίσι, όπου ασχολήθηκε με την Νευροψυχολογική αξιολόγηση των ατόμων με Άνοιες. Επιπροσθέτως, κατέχει προχωρημένο δίπλωμα στην Κλινική Ύπνωση - Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και Πιστοποιητικό εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Σήμερα στα ιδιωτικά του ιατρεία, μαζί με τη Συνεργάτιδά του Θεοδώρου Έλενα, παρέχει πλήθος εξειδικευμένων υπηρεσιών, ενώ ιδιαίτερη εμπειρία διαθέτει στην αποκατάσταση διαταραχών προσοχής σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ μέσω των τεχνικών της νευροανάδρασης.






Σχόλια