Πέτρος Φιλιππίδης: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών αλλά έμεινε ελεύθερος μετά την καταδίκη

 


Ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού, για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.


Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγήσει στον καταδικασθέντα Πέτρο Φιλιππίδη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης.


Μάλιστα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καταβολή εγγύησης, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του


Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την επιβολή κάθειρξης έξι ετών στο Πέτρο Φιλιππίδη για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.


Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη με τους συνηγόρους του να χαρακτηρίζουν τραγικό λάθος και έγκλημα κατά της δικαιοσύνης τη πιθανή απόφαση του δικαστηρίου για επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη στον Πέτρο Φιλιππίδη.


Να υπενθυμίσουμε την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, που ήταν: Αθώος ο κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση, ένοχος για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή.


Η κρίση των τριών τακτικών δικαστών πρόεδρος η Αντωνία Μέγγουλη και μέλη ο Γεώργιος Τζιώτης και η Αμαρυλλίς Πλάκα) και των τεσσάρων ενόρκων ήταν ομόφωνη. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μετά από 45 συνεδριάσεις.


Η καταδίκη του αφορά τις καταγγελίες δύο γυναικών για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010.


Επίσης, καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του το 2014 με θύμα άλλη νεαρή ηθοποιό.


Οι δικηγόροι του ηθοποιού και σκηνοθέτη έδωσαν «μάχη» προκειμένου να του αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά, αυτά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.


Η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια, εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων με το δικαστήριο τελικά να καταλήγει στην ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.


Τελικά ο γνωστός ηθοποιός καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών, αλλά θα μείνει ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο, αφού δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος για τέλεση άλλου παρόμοιου αδικήματος, με αυτά για τα οποία καταδικάστηκε.

egnomi

Σχόλια