Για τα απορριμματοφόρα ο λόγος

 


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...

Άκου φίλε/η που οδηγείς....

Ναι , σε εσένα μιλάω, σε εσενα που είσαι πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου σου και είτε πας στη δουλειά σου είτε κάνεις την βόλτα σου να χαλαρώσεις....

Κάθε πρωί - μεσημέρι - βράδυ στην πόλη κυκλοφορεί ένα ΜΕΓΑΛΟ όχημα, που λέγεται ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ. Φοβερό;;;;;

Αυτό λοιπον το.... περίεργο όχημα δεν κάνει βόλτα στην πόλη, κάνει αποκομιδή απορριμμάτων, δλδ μαζεύει σκουπίδια. Τα σκουπίδια που ΕΣΥ κι ΕΓΩ δημιουργούμε.

Αυτό το όχημα, το ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ δλδ, είναι κατασκευασμένο και πληρεί τις προϋποθέσεις και κανονισμούς που αφορά όλα τα οχήματα του πλανήτη... έχει δλδ φώτα πορείας, φώτα κατεύθυνσης (φλας - αλαρμ) και έναν πορτοκαλι φάρο....όλα αυτά, γίνονται αντιληπτά και ορατά όταν με το αυτοκίνητο σου, φίλε/η οδηγε κρατάς την απαιτούμενη απόσταση που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.

Αν είσαι κολλημένος/η ακριβώς από πίσω του, δε θα δεις τίποτα από όλα αυτά και θα δημιουργήσεις ατύχημα.....

Υπάρχει και συνέχεια... πίσω από αυτό το μεγάλο όχημα, το ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ δλδ, κρέμονται δύο ΑΝΘΡΩΠΟΙ, οι οποίοι δε βγήκανε για καφέ, βγήκαν για δουλειά.

 Κρέμονται πίσω από το ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ και κάνουν την αποκομιδή. Δλδ μαζεύουν τα σκουπίδια, αυτή είναι η δουλειά τούς και είναι άνθρωποι, έχουν σπίτι, οικογένεια όπως ΕΣΥ.

ΕΣΥ όμως φίλε/η οδηγε μόλις τους αντικρυσεις, τους κορνάρεις, τους βρίζεις, τους μουντζωνεις..... 

Αυτοί οι άνθρωποι όμως δεν ήρθαν ποτέ στην δουλειά σου για να σου κορνάρουν να σε βρίσουν, να σε μουτζωσουν.

Μάθε λοιπόν πως το.... "γραφείο" τους είναι το σκαλοπάτι του απορριμματοφορου, εκεί, κρεμασμένοι, πρωί - μεσημέρι - βράδυ, είτε έχει 40 °C , είτε βρέχει, χιονίσει, με αέρα η με μείον βαθμούς κελσίου, αυτοί είναι εκεί κρεμασμένοι, ΚΑΝΟΥΝ την δουλειά τους...κι ΕΣΥ τους κορνάρεις , τους βρίζεις και τους μουντζωνεις.

ΕΣΥ, ο καθαρός/ή.....

Μάθε λοιπόν, πως καθαρός/ή δεν πρέπει να είσαι μόνο μέσα στο σπίτι σου, αλλά και έξω από αυτό, όταν κυκλοφορείς στην πόλη, η στην ύπαιθρο....τα σκουπίδια σου να τα τοποθετείς ΜΕΣΑ στους κάδους απορριμμάτων. Μη συχαινεσαι να ακουμπήσεις το καπάκι του κάδου... Σκέψου πως καθημερινά ακουμπάς με τα χέρια σου πολύ πιο βρώμικα πράγματα με περισσότερα μικρόβια...

Πάμε τώρα στους κάδους.....

Οι κάδοι που λες, είναι κάτι πράσινα και μπλε κουτιά, μεγάλα και είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του δρόμου, και "περιμένουν" το απορριμματοφορο να περάσει.... οπότε το ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ θα κάνει συνεχείς στάσεις, γι'αυτό φίλε/η οδηγε, μη κορνάρεις, βρίζεις και μουτζωνεις....κάνε λίγο υπομονή και να 'σαι σίγουρος πως ο οδηγός του ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ μόλις βρει ευκαιρία, θα κάνει στην άκρη να περάσεις.....

 Συγνώμη αν κούρασα κάποιους επαναλαμβάνοντας τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...

Πλέον είναι όλα θέμα παιδείας και ανθρωπιάς. Μια παιδεία που καθημερινά λιγοστεύει και μια ανθρωπιά που χάνεται....

Το λυπηρό της υπόθεσης είναι πως κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη η κατάσταση.

Έτσι λοιπόν απλά και λαϊκά στα λέω για να γίνουν ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ!!!

Το διάβασα στο προφίλ του Δημήτρη Βοργιά 

Σχόλια