Παγκόσμια ημέρα Καρκίνου: Ο άνθρωπος είναι ψυχή, πνεύμα και σώμα και έτσι πρέπει να τον κοιτάμε

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου.


Με τη λέξη «καρκίνος» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων.

Επειδή έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς που έχουν προσληφθεί από καρκίνο, αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν. Για αυτό όλοι μας πρέπει μια φορά τον χρόνο ή και πιο σύντομα να κάνουμε εξετάσεις. Η άσκηση, η σωστή διατροφή και όσο το δυνατόν καλύτερη βοηθούν κατά πολύ . 

Επίσης αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι κατά πολύ βοηθάει η αυτοβελτιωση, διότι έχω δει ιδίοις όμμασιν πολλοί καρκινοπαθείς να έχουν νοσήσει λόγω κάποιων πεποιθήσεων ή λόγω κάποιων τραγικών γεγονότων που είχαν στην ζωή τους και χαράκτηκαν στο υποσυνείδητο και δημιούργησαν ψυχοσωματικά προβλήματα όπως αυτοάνοσα ή ακόμη και μορφές καρκίνου. 

Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν απ' όλους μας υπόψιν για να μπορέσουμε να ζήσουμε μια καλύτερη και υγιεινή ζωή ψυχή, πνεύματι και σώματι, διότι ο άνθρωπος αποτελείται και από τα τρία και δεν πρέπει να τον κοιτάμε ποτέ μεμονωμένα. 

Σχόλια