Editorial: Οι άνθρωποι που δίνουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα και οι άνθρωποι που δημιουργούν πρόβλημα σε κάθε λύση.

 


Σε αυτό το editorial θα ήθελα να ασχοληθώ με τους ανθρώπους που βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα και με τους ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα στις λύσεις. Η πρώτη κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που σηκώνονται από τον καναπέ τους και αμέσως λαμβάνουν δράση όπου χρειαστεί, περιστατικά έχουμε δει αυτές τις μέρες τόσο στα χιόνια στο δήμο μας όσο και σε άλλες περιπτώσεις όπως εκεί στη Συρία όπου άνθρωποι δασοπυροσβέστες κάτω από τα σκαλίσματα διασώζουν ανθρώπινες ζωές μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι αψηφούν κάθε μορφή κινδύνου και ρίχνονται κατευθείαν στο έργο για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους όποιος και αν είναι αυτός ανεξαρτήτου χρώματος, ηλικίας, Φυλής,  θρησκείας και οτιδήποτε άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ήρωες όλων μας που μας κάνουν να συγκινούμαστε και να θέλουμε να γίνουμε ίδιοι με αυτούς.

Η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που όχι μόνο δεν εργάζονται όχι μόνο δεν σηκώνονται από τον καναπέ τους αλλά προσπαθούν να κρίνουν και  κάποιες φορές να κατακρίνουν χωρίς όμως οι ίδιοι να έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στην επίλυση κάποιου προβλήματος. Κάθονται στην καρέκλα ή στον καναπέ ή στο κρεβάτι του σπιτιού τους και πίσω από ένα πληκτρολόγιο γράφουν δίχως να γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια, τι ισχύει και τι δεν ισχύει στην εκάστοτε περίπτωση. Για να μην παρεξηγηθώ σε αυτή την κατηγορία δεν εντάσσονται στους ανθρώπους που πραγματικά δουλεύουν αλλά μπορεί να εκφράσουν και τη δική τους άποψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Αυτή η ανάρτηση ήρθε κατευθείαν στο μυαλό μου να την δημιουργήσω βλέποντας μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα από τον Στέφανο Ξενάκη με το θέμα αυτό. Αυτό που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό μου είναι ότι ας αφήσουμε όλοι τις αμπελοφιλοσοφίες του facebook, του instagram, ή το twitter και ας σηκώσουμε μανίκια ας φορέσουμε γαλότσες άσε ντυθούμε κατάλληλα και ας βοηθήσουμε οπουδήποτε χρειάζεται διότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια Οι πολλές πράξεις είναι Πλούτος.



Σχόλια