Στη γυναίκα που δίνει ζωή, που πονάει και αγωνίζεται

 


8 Μαρτίου σήμερα και είναι Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Σύμφωνα με το πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης η πρώτη γυναίκα στον κόσμο, η οποία προήλθε από το πλευρό του ανδρός, ονομάστηκε Εύα, δηλαδή Ζωή. Είναι αυτή που κυοφορεί εννέα μήνες στα σπλάχνα της το βρέφος και το φέρνει σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Μετά το μεγαλώνει, το φροντίζει, το ανατρέφει , περνάει μέρες και νύχτες στο προσκέφαλο του. 

Η γυναίκα είναι η μητέρα, η αδερφή, η σύζυγος, η σύντροφος, η εργάτρια, η ΖΩΗ. Χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε τίποτα. Αυτό πρέπει να το έχουμε στο νου μας. Μόνο αν κατανοήσουμε την σημαντικότητα της γυναίκας θα σταματήσει η βία εναντίον της και θα μπει φρένο στις συζυγοκτονιες και στις γυναικοκτονίες. Η γυναίκα δεν είναι ένα πράγμα που το κάνει ο καθένας ότι θέλει. Χάριν στην γυναίκα υπάρχουμε. Σε όλα τα πλάσματα του κόσμου το θηλυκό δίνει ζωή και το αρσενικό το εξυψώνει. Μόνο στον ανθρώπινο είδος δεν συμβαίνει αυτό.

 Η γυναίκα μπορεί να μοιάζει ότι είναι σκληρή, αλλά πονάει, κλαίει, οδύρεται και όταν χάνει το παιδί της σχίζεται η καρδιά της στα δύο. Πόσες γυναίκες αυτές τις ημέρες θρηνούν τα παιδιά τους, που κάποιοι τους πήραν την ζωή τους τόσο άδοξα λόγω αναλγησίας; Και αναφέρομαι στο τραγικό συμβάν στα Τέμπη, που μας έχει συγκλονίσει όλους μας. Τι θα πουν οι υπεύθυνοι σε αυτές τις γυναίκες; 

Σε αυτές τις γυναίκες και σε όλες τις γυναίκες του κόσμου είναι αφιερωμένη η παρούσα ανάρτηση. 


Σχόλια