Απόψεις μου για τις φωτιές στην Εύβοια! Δείτε βίντεο


 Την Δευτέρα παρακολούθησα στα ΚΑΠΗ των Ψαχνών μια υπέροχη ταινία σε σχέση με την φωτιά που κατέκαυσε την Βόρειο Εύβοια το 2021, με τίτλο "Βόρειο Εύβοια Κανένας Νεκρός"! Παρών στην προβολή και ο δημιουργός της ταινίας Βασίλης Νίκας. 

Με αφορμή την ταινία θα ήθελα να πω μερικές σκέψεις μου, κάποιες από  τις οποίες μοιράστηκα και μετά την προβολή της ταινίας. 

 Αναρωτιέμαι γιατί εκκένωσαν τότε όλα τα χωριά και άφησαν να καεί ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα δάση της Εύβοιας και γενικότερα της Ελλάδας; Χάθηκε μια μεγάλη πηγή ζωής και οξυγόνου. Χάθηκαν φυτά, ζώα, περιουσίες, εργασίες και πολλά ακόμη. Καταστροφές ακόμη και σε εκκλησάκια. Και η αποκατάσταση; Το δάσος θα αρχίσει να αποκτά μικρή από την παλιά του αίγλη μετά από 30 και πλέον χρόνια, βέβαια αν δεν υπάρξει κακοποιητική παρέμβαση από αρμόδιους φορείς. Αλλά μέχρι τότε θα συνεχίσουν να υπάρχουν τεράστια προβλήματα, πάντα σύμφωνα με την άποψη μου. Να μην αναφέρω τα ψυχολογικά προβλήματα σε παιδιά και μεγάλους.

Όμως θα πρέπει να αναφερθώ και σε μια άλλη φωτιά αυτή που ξέσπασε στον Δήμο Διρφύων -Μεσσαπίων το 2019, συνέπειες της οποίας φάνηκαν περίτρανα το 2020 με το χειρότερο τρόπο. Μέχρι σήμερα υπάρχουν σημεία που δεν έχουν κοπεί τα καμμένα δένδρα από τότε, εκκλησάκι που είχε κάνει δεν έχει αποκατασταθεί, όπως θα δείτε και στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί, αλλά και γεφυράκι που καταστραφηκε από την πλημμύρα του 2020, ούτε και αυτό έχει αποκατασταθεί, όπως θα δείτε στο δεύτερο βίντεο. Και έπεται η συνέχεια...



Όσοι δεν είδατε την ταινία σήμερα θα προβληθεί στα ΚΑΠΗ Πολιτικών και ώρα 7:00 το απόγευμα 

Σχόλια