Όχι άλλες τραγωδίες!

 


Τραγικές ημέρες που βιώνει η χώρα μας μετά την σύγκρουση των δύο τρένων στην περιοχή Τέμπη. Νεκροί νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν το μέλλον αυτής της χώρας. Οικογένειες θρηνούν τα παιδιά τους, επειδή έχουμε ένα σύστημα απαρχαιωμένο και επειδή δεν έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις που χρειάζονται ως χώρα για να το αλλάξουμε. Από το 2015 έπρεπε να έχει αλλάξει αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. 

Οπότε καταλαβαίνετε ότι οι ευθύνες είναι πολύ πιο βαθιές και δεν επικεντρώνονται μόνο σε έναν σταθμάρχη και σε έναν κλειδούχο. Ας μην πετάει ο ένας στον άλλον το μπαλάκι φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος φταίει και ο " Χατζηπετρής"! Ας σεβαστούμε όλοι αυτές τις ψυχές που έφυγαν τόσο άδοξα, χωρίς να φταίνε χάριν στην αναλγησία κάποιων. 

Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις τραγωδίες. Μάτι, Μάνδρα, Τέμπη και άλλες πολλές και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Κρίμα...

Και θα κλείσω με ένα πολύ εύστοχο που διάβασα αυτές τις μέρες: " Στην αρχαία Ελλάδα τραγωδίες έγραφαν οι ποιητές, στην σημερινή Ελλάδα πραγματοποιούνται"!


Σχόλια