Πρωτομαγιά στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά με παραδοσιακό γλέντι

 


Το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά το γνωρίζαμε ως το πιο φημισμένο απόσταγμα στην ευρύτερη περιοχή της Δίρφυoς. Λίγο πριν το χωριό των Καθενών, στη μεγάλη στροφή, ανακαινίστηκε το παλιό βενζινάδικο και κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε σε ένα υπερσύγχρονο χώρο με ποικίλες δραστηριότητες Ο Κωνσταντίνος Σαγιάς, Κινηματογραφιστής-Παραγωγός συναυλιών και εκδηλώσεων, δημιούργησε μια πολυμορφική τοποθεσία που, ανάμεσα σε πολυποίκιλες δράσεις, προτείνει και τοπικά εδέσματα της ευβοϊκής γης.




Τη φετινή Πρωτομαγιά του 2023 η ομάδα στο Κατάστημα Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, ένα αληθινό κόσμημα για την ευρύτερη γεωγραφική κοινότητα, παρουσιάζει μια πρωτότυπη ιδέα για αληθινό γλέντι, όπως παλιά, με φαγητό, χορευτικά, αληθινή μουσική και ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.


Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber





Η ώρα προσέλευσης είναι στις 12:00 το μεσημέρι για να γνωριστούμε με όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους.


Τα χορευτικά ξεκινούν στις 14:00, μια μουσικοχορευτική παράσταση με 60 χορευτές συνολικά, από το Σύλλογο Καθενών «Έρια» και το Λαογραφικό Όμιλο «Ευ ζην», που εδρεύει στα Ψαχνά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.


Μουσική θα παίξει παραδοσιακή ορχήστρα, αποτελούμενη από 4 μουσικούς της περιοχής μας. Κλαρίνο ο Δημήτρης Ζαχαρής, βιολί o Γιώργος Χαρβαλιάς, λαούτο ο Λευτέρης Πνευματικός, κρουστά ο Δημήτρης Τσοκάνης. Στο τραγούδι η Μαρία Kαραγκιόζη και ο Αχιλλέας Χαχάμης.


tvstar

Σχόλια