Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στα Λουτρά Αιδηψού και στο Αλιβέρι υπό τον ΟΛΝΕ


 Στον «Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας Ανώνυμη Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο «ΟΛΝΕ ΑΕ», τα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Ναυτιλίας χορήγησαν άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του λιμένα Λουτρών Αιδηψού και στον λιμένα Αλιβερίου.


Της Βάσως Βεγιάζη


Οι άδειες χορηγήθηκαν, προκειμένου ο Οργανισμός να προβεί στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.


Επίσης, όπως αναφέρεται:


-Η παρούσα απόφαση είναι προϋπόθεση και έρεισμα των αντίστοιχων πράξεων και αποφάσεων που πρέπει να εκδοθούν, εφόσον αυτό απαιτείται, από τις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές, προκειμένου να κατασκευαστεί το σύνολο των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.


-Η παρούσα δεν τις υποκαθιστά, ούτε δεσμεύει τις αρμόδιες αρχές στο να εκδώσουν τις προβλεπόμενες άδειες σε περίπτωση που δε συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, ούτε απαλλάσσει τον κάτοχό της από τυχόν απαιτήσεις εγκρίσεων, αδειών ή εισφορών.


-Η κατασκευή των απαιτούμενων νέων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες προδιαγραφές, τους κανονισμούς και την κείμενη νομοθεσία.


-Η άδεια ίδρυσης είναι αορίστου διάρκειας, υπό την προϋπόθεση ότι το υδατοδρόμιο διαθέτει ΑΕΠΟ σε ισχύ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν. 4014/2011 και δεν απαλλάσσει τον κάτοχό της από την υποχρέωση ανανέωσης της ΑΕΠΟ, όποτε αυτό απαιτείται.


-Η άδεια ίδρυσης ανακαλείται αυτοδίκαια, εάν εντός πέντε (5) ετών από τη χορήγησή της δεν έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου.


-Η παρούσα απόφαση δεν εκχωρεί σε καμία περίπτωση δικαίωμα άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου και δεν καθιστά επιτρεπτή τη λειτουργία του υδατοδρομίου.


Η χορήγηση άδειας λειτουργίας προϋποθέτει την υποβολή νέας αίτησης, που συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4663/2020.


metaforespres

Σχόλια