Ποιοι είναι οι Σπαρτιάτες που μπαίνουν στη Βουλή

 


Οι «Σπαρτιάτες» που μπαίνουν στη Βουλή δεν είναι «καινούργιοι».


Ιδρύθηκαν το 2017 από τον Βασίλη Στίγκα, τον 59χρονο πρώην μηχανικό ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

O κύριος Στίγκας ήταν πρώην στέλεχος του δεξιού μονοθεματικού κόμματος για το Μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα, Πολιτική Άνοιξη. Κοντά στο 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Έπειτα την αποχώρηση του από τον ΛΑΟΣ έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να ενταχθεί κάπου μέχρι που την δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό. Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες». Το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων.


Με την υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε οι «Σπαρτιάτες» να είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μάλιστα, μετά τον αποκλεισμό από τον Άρειο Πάγο του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» του Ηλία Κασιδιάρη, αρκετοί υποψήφιοι αποφάσισαν να μεταταχθούν στους «Σπαρτιάτες».


Ο Βασίλης Στίγκας έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν εχθρικές απόψεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και είναι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χαρακτηρίζει τους μετανάστες ως «λαθροεισβολείς που έχουν εποικίσει στην Ελλάδα», ενώ κάνει λόγο για «εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού».


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κύριος Στίγκας, δείχνει την αγάπη του στην τέως βασιλική οικογένεια με αρκετές φωτογραφίες.

Σχόλια