Φιλοτέχνησε το νηπιαγωγείο Τριάδας η Κατερίνα Αρμενοπούλου

 Συνάντησα την Διδάκτωρ εικαστικών τεχνών Κατερίνα Αρμενοπούλου σε μια "αναγεννημένη" γειτονιά της Τριάδας και γεμάτη φιλότεχνους κατοίκους, όπου φέτος προσκλήθηκε να ομορφύνει, εσωτερικά και εξωτερικά, ενα δημόσιο κτίριο.  

Η εξαιρετικά αεικίνητη και ταλαντούχος καλλιτέχνιδα, βούτηξε γι' άλλη μια φορά τα πινέλα της στο χρώμα, φτιάχνοντας δύο mural γεμάτα μηνύματα, τα οποία μας εξέπληξαν.

Γνωρίζουμε ότι πολλές είναι οι τοιχογραφίες που μετράει ήδη στο ιστορικό της, σε εργασιακούς χώρους, αλλά και σε διάφορους ιδιωτικούς χώρους της περιοχής.

Την σχολική χρονιά, που μόλις πριν λίγες ημέρες έληξε, ζωγράφισε σε νηπιαγωγείο του Δήμου μας, τον Μικρό Πρίγκιπα και το Δέντρο της Γνώσης!

Στο Νηπιαγωγείο Τριάδας φέτος συναντήθηκαν επίσης δύο υπέροχες δασκάλες. Η Μπουλντή Δέσποινα, η οποία επι χρόνια υπηρετεί στη θέση αυτή, και η Παπαχρήστου Έρη από τη Θεσσαλονίκη. 

Γεμάτες αγάπη για τα παιδιά και έτοιμες να προσφέρουν πάντα ό,τι χρειαστεί, έδωσαν το πράσινο φως για τη δημιουργία των τοιχογραφίων αυτών.

Με αστείρευτη όρεξη για δημιουργία, σήκωσαν τα μανίκια, για να "κατασκευαστεί" ένα περιβάλλον το οποίο θα ενίσχυε την ενθάρρυνση που χρειάζονται τα παιδία, ώστε να τονώνεται η αυτοπεποίθηση τους και να ενισχύεται η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

"Ήρθα εδώ μετά από πρόσκληση της κυρίας Μπουλντή και της κυρίας Παπαχρήστου. Στόχος μας ήταν όχι μόνο να ομορφύνει το περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά θα περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους, αλλά μέσα από την τοιχογραφία να λαμβάνουν μηνύματα για τη ζωή. Έτσι λοιπόν ήρθε η ιδέα του Μικρού Πρίγκιπα. 

Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, απευθύνεται και σε μεγάλους. Έχει μεταφραστεί σε 300 γλώσσες και έχει αγαπηθεί φοβερά από όλο τον κόσμο. Κάποια από τα μηνύματα αυτά είναι παραδείγματος χάριν να εκτιμάς όσα έχεις στη ζωή. Πολύ βαθύ το μήνυμα αυτό!

Να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, να μη σκοτώνεις την φαντασία σου, να μην κρίνεις τους άλλους ανθρώπους πριν από εσένα τον ίδιο, να μη φοβάσαι το διαφορετικό, να μην ξεχνάς να απολαμβάνεις τη ζωή... και τέλος, καμιά φορά πρέπει να αφήνεις ελεύθερους να φύγουν αυτούς που αγαπάς..." μας είπε η Κατερίνα. 

Στο άρθρο αυτό, παραθέτουμε τις τοιχογραφίες του Νηπιαγωγείου Τριάδας, ελπίζοντας και σε νέες δημιουργίες σε άλλα σχολεία του Δήμου μας!








Σχόλια