Η Αφένδρα Σοφία υποψήφια με τον Γιώργο Ψαθά

 


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Για όσους δε με γνωρίζουν, είμαι η Αφένδρα (Άντα) Σοφία. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και διαμένω στην Τριάδα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων με την οικογένειά μου. Είμαι παντρεμένη με τον Ιωάννη Ευσταθίου και έχουμε δυο παιδιά, την Εβελίνα και τον Αχιλλέα, 17 και 15 ετών αντίστοιχα.  

Εργάζομαι ως Επιμελήτρια Α' Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής με Μετεκπαίδευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη στα Περιφερειακά Ιατρεία Στροπώνων, Λάμαρης, Τριάδας και Κέντρο Υγείας Ψαχνών και είμαι Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΔΠΜΣ "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι άγνωστη σε εμένα. Η εμπειρία μου στη διοίκηση του Δήμου ξεκίνησε το 2019, όταν με την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και τη στήριξή σας εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Λίγους μήνες αργότερα ο Δήμαρχος μου εμπιστεύθηκε τη θέση της Αμισθί Αντιδημάρχου Υγείας Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων. Πιστεύω στη γνώση, στην πείρα και στο αδιάλειπτο έργο. Δε μου αρέσουν τα λόγια χωρίς προσφορά, όπως και η προβολή χωρίς έργα. Το όραμα για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας αποτελούσε για εμένα ανέκαθεν την κινητήρια δύναμη κάθε προσωπικής προσπάθειας. Με την ιδιότητά μου ως γιατρός και ως Αντιδήμαρχος, έχοντας ως κύριο μέλημα την υγεία, την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση μιας σειράς έργων.  

Στόχοι μας; Η πολύπλευρη στήριξη και φροντίδα των συνανθρώπων μας κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη και την προσφορά και η δημιουργία ενός υγιούς κοινωνικού ιστού μέσα από την ενημέρωση και την πρόληψη.

Και τους πετύχαμε !!!!

Κατά την περίοδο κρίσης της Πανδημίας του Covid 19 εργαστήκαμε σε πολλαπλά επίπεδα διενεργώντας 5.000 δειγματοληπτικούς ελέγχους οπουδήποτε παρουσιαζόταν κρούσμα με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού, με ταυτόχρονη ψυχολογική στήριξη και ιατρικές συμβουλές σε νοσούντες και τις οικογένειες τους . 

Παράλληλα, δρομολογήσαμε τη συστέγαση των υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κέντρο Κοινότητας» σε νέο κτίριο, με βασικό σκοπό την πολύπλευρη στήριξη των συνανθρώπων μας και την προσφορά με κάθε δυνατό τρόπο. 

Δημιουργήσαμε το ΚΕΠ Υγείας, ένα πολύτιμο εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παροχή υπηρεσιών, συντονισμού, ενημέρωσης και δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας. 

Εντάξαμε τον Δήμο μας στο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, μέσω του οποίου μπορούν να διενεργηθούν προληπτικές εξετάσεις ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του. 

Ιδρύσαμε Σταθμό Σακχαρώδους Διαβήτη για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των διαβητικών ασθενών και Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας με εργαστήρια νοητικής ενδυνάμωσης για την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας και υποστήριξης των φροντιστών τους .  

Στοχεύοντας στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες μας, προβήκαμε στη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα, 14 απινιδωτών, 10 ηλεκτροκαρδιογράφων, ενός λαρυγγοσκοπίου με κάμερα, 10 νεφελοποιητών, 1 φορείου και 2 συσκευών Holter πιέσεως.

Στην προσπάθεια αυτή εργαστήκαμε συντονισμένα και σκληρά με μία ομάδα άξιων συνεργατών και συμπαραστατών.

Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου, κ. Γιώργου Ψαθά. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά υψηλών στόχων. Ένας Δήμαρχος που το δείγμα γραφής του μέσα από τη Δημοτική Αρχή είναι δυνατό και ξεκάθαρο. Εκδηλώνει ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον για τον τόπο μας με αναπτυξιακά και εκσυγχρονιστικά έργα στην πόλη και στα χωριά του Δήμου. Με ταπεινότητα, ευαισθησία και θετική στάση βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους συνδημότες του, χωρίς μικρότητες και πολιτικές σκοπιμότητες. Το ήθος, η αξιοπρέπεια ο σεβασμός και η κινητικότητά του τιμούν τον ίδιο και τον θεσμό που υπηρετεί. 

Το κοινό μας όραμα για την αναπτυξιακή πορεία της Δήμου μας, με κοινωνική συνοχή, ποιότητα της καθημερινότητας, εξωστρέφεια και διαφάνεια, είναι οι λόγοι που με έκαναν να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του κ. Ψαθά για ακόμη μία φορά και να συστρατευτώ με την ομάδα του ΔΗΜ.Ο.Σ. Γιατί στοχεύσαμε ψηλά και πετύχαμε!

Και θέλουμε να συνεχίσουμε!

Η συνέχιση του έργου αυτού είναι πολύ σημαντική. Και στην προσπάθειά μου αυτήν δεν αισθάνομαι μόνη. Αισθάνομαι να έχω δίπλα μου όλους και όλες εσάς, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και άλλου είδους καταβολές, που με την εμπιστοσύνη σας μου δίνετε τη δύναμη να πορευθώ σε έναν τίμιο αγώνα με στόχο το μέλλον και την ποιότητα ζωής μας. Σας καλώ λοιπόν να στηρίξετε τον αγώνα αυτόν, που είναι κοινός και μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να εργαστούμε για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε.

Όλοι, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, έχουμε θέση στην μεγάλη κοινωνική συμμαχία για την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη του Δήμου μας.

Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί!

Με εκτίμηση,

Αφένδρα Σοφία

Αντιδήμαρχος Υγείας 

Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας

των φύλων

Σχόλια