Δέστε τι πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από τον Διαβήτη

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη, την πρόληψή του και την ανάγκη για καλύτερη φροντίδα. Τιμά τα γενέθλια του Sir Frederick Banting, ο οποίος ανακάλυψε από κοινού την ινσουλίνη μαζί με τον Charles Best το 1921. Η ημέρα στοχεύει να προωθήσει την καλύτερη κατανόηση του διαβήτη και να υποστηρίξει τη βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία και τη φροντίδα για όσους πλήττονται από τη νόσο.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, εξετάστε αυτά τα μέτρα στον τρόπο ζωής:


Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή: Εστιάστε σε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Περιορίστε την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων, σακχάρων και κορεσμένων λιπαρών.


Τακτική άσκηση: Ασχοληθείτε με τακτική σωματική δραστηριότητα. Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.


Έλεγχος βάρους: Το υπερβολικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Η απώλεια έστω και μικρού βάρους μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.


Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους και μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Το μέτρο είναι το κλειδί.


Κόψτε το κάπνισμα: Το κάπνισμα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη, ειδικά τύπου 2. Η διακοπή μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία.


Διαχειριστείτε το άγχος: Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ενσωματώστε δραστηριότητες που μειώνουν το στρες, όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή τα χόμπι στη ρουτίνα σας.


Τακτικοί έλεγχοι υγείας: Να παρακολουθείτε τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, ειδικά εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό διαβήτη ή άλλους παράγοντες κινδύνου.


Θυμηθείτε, αυτές είναι γενικές οδηγίες και οι μεμονωμένοι παράγοντες κινδύνου μπορεί να διαφέρουν. Είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τη συγκεκριμένη κατάσταση υγείας σας.

Σχόλια