Απάντηση στο δημοσίευμα για τις χειρότερες φοιτητικές πόλεις,όπου αναφέρει και τα Ψαχνά


Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε τον γύρο του διαδικτύου ένα δημοσίευμα, που έκανε αναφορά στις χειρότερες φοιτητικές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες βρισκόταν και η πόλη των Ψαχνών. 

Σύμφωνα με έρευνα, που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι ναι μεν υπάρχουν ελλείψεις, αλλά υπάρχουν και αρκετά πλεονεκτήματα! Πολλοί φοιτητές, όταν τελείωσαν τις σχολές τους, παρέμεναν στην πόλη των Ψαχνών και στην ευρύτερη περιοχή είτε λόγω εργασιών είτε γιατί δημιούργησαν οικογένειες. 

Συζητώντας με γονείς κατά τις εγγραφές των φοιτητών, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι νιώθουν ασφάλεια για τα παιδιά τους στην περιοχή και όχι μόνο. 

Υπάρχουν φοιτητές που συμμετέχουν στις θεατρικές ομάδες που υπάρχουν στην περιοχή, σε συλλόγους πολιτιστικούς και αθλητικούς και γίνονται ένα με τους κατοίκους της πόλης και συμμετέχουν και σε διάφορες δραστηριότητες, που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερο η συμμετοχή τους σε αυτές. 

 Τα ενοίκια, που υπάρχουν στα διαμερίσματα, που νοικιάζουν οι φοιτητές είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, που είναι πολύ υψηλά. Τα διαμερίσματα αν και είναι επιπλωμένα και σύγχρονα είναι σε πολύ χαμηλές τιμές. Επίσης σημαντικό παράγοντα παίζει και το κλίμα, όπου  βοηθάει πολύ στο κόστος διαβίωσης και όχι μόνο. 

Βέβαια επιδέχεται βελτιώσεις η όλη κατάσταση που επικρατεί ώστε να γίνει περισσότερο προσφιλής η περιοχή στον φοιτητικό κόσμο. 

Το δημοσίευμα βέβαια δεν θεωρείται κατ' εμέ αξιόπιστο, πέραν των παραπάνω,αφού στις χειρότερες  πόλεις αναφέρει την Αθήνα, που είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και έχει όλες τις ανέσεις, την Κόρινθο που είναι πλησίον της Αθήνας και έχει πολλά πλεονεκτήματα και άλλες πόλεις. 

Εννοείται ότι χρειάζονται βελτιώσεις, αλλά άλλο αυτό και άλλο να θεωρούνται οι χειρότερες φοιτητικές πόλεις.

Σχόλια