Θα αποκτήσουν ενσυναίσθηση; Όχημα πέρασε με κεκτημένη ταχύτητα μπροστά από σχολείο την ώρα που περνούσαν παιδιά


Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν τελικά οι άνθρωποι γνωρίζουν τι σημαίνει ενσυναίσθηση. Μια απλή ανάλυση της μπορεί να μας πει τι σημαίνει. Η λέξη αποτελείται από τις λέξεις εν, συν και αίσθηση, υποδηλώνοντας την επέκταση της αίσθησης του ατόμου πέρα από τον εαυτό του.
Το θέμα δεν είναι η ετυμολογία μόνο, αλλά η ουσία της ενσυναίσθησης των ατόμων γύρω μας. Και αυτό το αναφέρω με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί μπροστά από το 3ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών. Οδηγός αυτοκινήτου ενώ βρισκόμασταν οι σχολικοί τροχονόμοι στο δρόμο με τα stop σηκωμένα για να περάσει μαθήτρια απέναντι, όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά πέρασε με κεκτημένη ταχύτητα. Ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα.
 Όμως θα πρέπει ειδικά όταν διέρχονται τα οχήματα έμπροσθεν του σχολείου να μειώνουν ταχύτητα και να σταματουν όταν υποδεικνύουν οι σχολικοί τροχονόμοι για την ασφάλεια αυτών και των παιδιών. 
Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκτήσουν οι άνθρωποι ενσυναίσθηση και οδηγική παιδεία. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ένας "μπαμπούλας" στο κεφάλι του καθενός για να κατανοήσει τι πρέπει να κάνει. 
Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τις πινακίδες κυκλοφορίας του παρόντος οχήματος. 


Σχόλια

  1. Ναι, πρέπει να υπάρχει μπαμπούλας για να φτιάξουν κάπως τα πράγματα. Μόνο όταν δουν πως αυτό που κάνουν έχει επιπτώσεις, μόνο τότε θα σταματήσουν και μόνο τότε ίσως αρχίσουν να σέβονται. Όσο υπάρχουν αιρετοί που χαϊδεύουν για μερικές ψήφους τόσο η παρανομία θα βασιλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου