Γνωρίστε το ρομπότ Αθηνά του ΕΚΠΑ που βρίσκεται στα Ψαχνά

 


Το ρομπότ **Αθηνά** είναι ένα αξιοσημείωτο έργο του **Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΑΕΤ)** του **Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)**. Το Τμήμα ΑΕΤ ιδρύθηκε με στόχο να προσφέρει εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα της αεροδιαστημικής, ενώ λειτουργεί στο **Συγκρότημα Ευρίπου** στα **Ψαχνά Ευβοίας**²⁴.


Το Τμήμα ΑΕΤ ξεκίνησε τη λειτουργία του κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στο Συγκρότημα Ευρίπου, με στόχο να καταστήσει την περιφερειακή Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ νησίδα αριστείας στην αεροδιαστημική στη νοτιανατολική Ευρώπη και πόλο έλξης για υποψήφιους φοιτητές και ερευνητές υψηλής στάθμης⁴. Το νέο τμήμα είναι μοναδικό στην Ελλάδα στον τομέα της αεροδιαστημικής, με συγκεκριμένους στόχους που συνδέονται με τις ανάγκες της βιομηχανίας, της άμυνας και της οικονομίας της χώρας μας⁴.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του **Τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας** ⁴. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα στη διεύθυνση **secr@aerospace.uoa.gr** ή στο τηλέφωνο **(+30) 2228021851**⁴.


Προέλευση: Συνομιλία με το Bing, 8/3/2024

(1) Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Ρομποτικής. https://acsr.core.uoa.gr/.

(2) Αρχική - Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. http://www.aerospace.uoa.gr/.

(3) ρομπότ Αθηνά. ΕΚΠΑ παράρτημα Ευρίπου Ψαχνά - YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=BKNai3n0ULI.

(4) Aυτά είναι τα νέα τμήματα του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά | Psaxna.gr. https://psaxna.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85/.

(5) Προβολή ανακοίνωσης | Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών. https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/sygkrotima_eyripoy_5_nea_panepistimiaka_tmimata_se_sygchrona_thematika_pedia/.

(6) Το ΕΚΠΑ στα Ψαχνά πρωτοπορεί στη ψηφιακή εποχή - Eviaportal.gr. https://eviaportal.gr/ekpa-sta-psachna-protoporei-sti-psifiaki-epochi/. 



Σχόλια