Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καστέλλα.

Στη γραφική πόλη της Καστέλλας Ευβοίας, φωλιασμένη μέσα στην ήρεμη ομορφιά της Ελλάδας, βρίσκεται μια παράδοση βαθιά ριζωμένη στην πίστη και την ευλάβεια - ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Κάθε χρόνο, στις 25 Μαρτίου, η κοινότητα συγκεντρώνεται για να τιμήσει αυτή τη κομβική στιγμή στη χριστιανική ιστορία με εγκάρδια αφοσίωση και ζωντανές γιορτές.


Ο Ευαγγελισμός σηματοδοτεί την επίσκεψη του αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παναγία, ανακοινώνοντας ότι θα συλλάβει και θα γεννήσει τον Ιησού, τον Υιό του Θεού. Συμβολίζει την αρχή της Ενσάρκωσης, ακρογωνιαίο λίθο της χριστιανικής πίστης. Στην Καστέλλα Ευβοίας, αυτή η ιερή περίσταση όχι απλώς τηρείται αλλά αγκαλιάζεται με ενθουσιασμό και ζέση.

Παραμονή του εορτασμού το βράδυ, όπως και φέτος, τελείται ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου Γεωργίου,όπου έλκει την καταγωγή του από την Καστέλλα.

Κατόπιν με την συνοδεία φιλαρμονικής, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστέλλας "Αγγελής Γοβιος" και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίων και πλήθους πιστών γίνεται η περιφορά της Ιεράς Εικόνας γύρω από το χωριό.

Για τους κατοίκους της Καστέλλας Ευβοίας, ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι κάτι περισσότερο από μια απλή θρησκευτική εκδήλωση. είναι μια επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους, μια απόδειξη της διαρκούς δύναμης της πίστης και μια υπενθύμιση της βαθιάς χάρης και ευσπλαχνίας της Παναγίας.







Σχόλια