Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα νεφρά μας

 


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νεφρού, που είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του σώματός μας, παρακάτω παρατίθενται Ορισμένες  συμβουλές για την προστασία τους:


1. Πίνε αρκετό νερό: Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία των νεφρών. Προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.


2. Προσέχεις τη διατροφή σου: Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει λιγότερο αλάτι, λιγότερο σάκχαρα και λιγότερα κοκκινωπά κρέατα μπορεί να είναι ευεργετική για τα νεφρά σου.


3. Ελέγχεις την πίεση του αίματος σου: Η υψηλή πίεση αίματος μπορεί να βλάψει τους νεφρούς. Ακολούθησε τις συμβουλές του γιατρού σου για την πίεση του αίματος.


4. Αποφεύγεις το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ: Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των νεφρών.


5. Κάνεις έλεγχους τακτικά: Ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού σου για τους τακτικούς ελέγχους και τα τεστ νεφρικής λειτουργίας.


Είναι επίσης σημαντικό να συζητήσεις με τον γιατρό σου για οποιαδήποτε ειδική συμβουλή ή πρόβλημα που αφορά την υγεία των νεφρών σου.

Σχόλια