Τι λέει η Καζάνη για την ΛΑΡΚΟ

 


Σε λιγότερο από μια εβδομάδα λήγουν οι συμβάσεις των ειδικευμένων μεταλλεργατών και μεταλλωρύχων της ΛΑΡΚΟ και το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να οδηγηθούν σε εργασία σε μη σχετικά με το αντικείμενο τους, πρόχειρα σχεδιασμένα, προγράμματα της Δ.Υ.Π.Α.


Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει μετά την έναρξη λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, και οι αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι η διαδικασία δεν θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της εταιρίας και θα οδηγήσει σε απαξίωση και κλείσιμο της, δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Εξάλλου η κυβερνητική πολιτική χαρακτηριζόταν από παντελή απουσία σχεδίου και αδιαφορία τόσο για τα μεγάλα αποθέματα νικελίου και κοβαλτίου, όσο και για το τεράστιο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για αυτά.



Αυτό που η Κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε, είναι να διαβεβαιώνει, για τέσσερα χρόνια, ψευδώς τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ για το μέλλον τους και να σπαταλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού λαού. Να απαξιώσει παντελώς την μοναδική βιομηχανία παραγωγής νικελίου στην Ε.Ε. και καταστρέψει κοινωνικοοικονομικά τις περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ.



Πριν καν την σημερινή εκδίκαση από το ΣτΕ της προσφυγής της CMI, που θα κρίνει το μέλλον του διαγωνισμού, η Κυβέρνηση έχει θέσει τους 800 εργαζομένους, ήδη, σε ουσιαστικό καθεστώς απόλυσης.



Καθώς τα περιθώρια είναι πλέον στενά, απαιτείται τα αρμόδια Υπουργεία να επιδείξουν επιτέλους την πολιτική βούληση και να ανανεώσουν το ειδικό καθεστώς και τις συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον πλειοδότη.

Σχόλια