Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων στην εκδήλωση για τα οικοσυστήματα της Εύβοιας. Δείτε βίντεο

 


Η Διεύθυνση Δασών Ευβοίας, μαζί με τα Δασαρχεία Χαλκίδας, Αλιβερίου, Λίμνης και Ιστιαίας, πραγματοποίησαν σήμερα μια  εκδήλωση, εμβαθύνοντας στον πλούτο των δασικών οικοσυστημάτων του νησιού. Με τίτλο «Δασικά Οικοσυστήματα Π.Ε. Ευβοίας: Χαρακτηριστικά και Προοπτικές - Εφαρμογή του Προγράμματος ANTINERO - Εξόρυξη Βιομάζας», η ημέρα σηματοδοτήθηκε από τη βαθιά εξερεύνηση των φυσικών θησαυρών της περιοχής και τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διατήρηση και βιώσιμη διαχείρισή τους.


Οι συμμετέχοντες είχαν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των διαφορετικών οικοσυστημάτων που κοσμούν το τοπίο της ΠΕ Ευβοίας, αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά και την οικολογική τους σημασία. Από τα καταπράσινα δάση μέχρι τους περίπλοκους υγροτόπους, κάθε οικοσύστημα απεικονίστηκε ως ζωτικό συστατικό της βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας του νησιού.


Κεντρική θέση στις συζητήσεις ήταν το Πρόγραμμα ANTINERO, μια μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στη διαχείριση των δασών. 

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα αλλά και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Ψαθάς, ο οποίος τοποθετήθηκε για το παρόν θέμα, του οποίου την τοποθέτηση μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο 


Η εκδήλωση παρείχε μια πλατφόρμα για τα ενδιαφερόμενα μέρη να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες, ενισχύοντας τη συνεργασία και τις συνέργειες μεταξύ των διαφόρων φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση των δασών. Από κυβερνητικούς αξιωματούχους μέχρι περιβαλλοντολόγους και τοπικές κοινωνίες, κάθε φωνή συνέβαλε στην κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών που αντιμετωπίζουν τα δασικά οικοσυστήματα της ΠΕ Ευβοίας. 



Σχόλια