Δράση φιλαναγνωσιας στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών

 Εχθές Τρίτη 16-4-2024, πραγματοποιήθηκε δράση φιλαναγνωσίας στο χώρο του σχολείου μας, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές/-τριες των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων . Προσκεκλημένη ήταν η κ. Ελένη Ηλιάδου- Πολυκαρπίδη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, η οποία μας παρουσίασε το βιβλίο της « Ποτέ μην τα παρατάς» ( Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου, Εκδόσεις: Θύρα ).

 Οι μαθητές/- τριες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιστορία του μικρού Λευτέρη με το μπαστούνι. Οι αγωνίες, οι χαρές και οι λύπες του μικρού παιδιού τους προκάλεσαν διάφορα συναισθήματα, τα οποία τα αποτύπωσαν στο « Σπίτι της χαράς» και στο « Σπίτι της λύπης» ενώ έπαιξαν και το παιχνίδι με τις «φατσούλες των συναισθημάτων». Ακόμη ζωγράφισαν αφίσες σχετικές με το περιεχόμενο του βιβλίου, για να διακοσμήσουν τις τάξεις τους. Τέλος, τα παιδιά διασκέδασαν στην αυλή με το παιχνίδι των εμποδίων, στο οποίο προσπάθησαν να τα ξεπεράσουν και να βγουν νικητές, όπως ο ήρωας του βιβλίου! 

 Ήταν κι αυτή μια όμορφη εμπειρία για τα παιδιά μας, η οποία τους έδωσε τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα καλό βιβλίο, να γνωρίσουν μια συγγραφέα από κοντά και να κάνουν όμορφες δραστηριότητες.

 Ευχαριστούμε πολύ τη συνάδελφο - συγγραφέα κ. Ελένη Ηλιάδου- Πολυκαρπίδη για τη σημερινή παρουσίαση!

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας για τις όμορφες δράσεις τους, ιδιαίτερα δε στην κα Αικατερίνη Δεσποινούδη που είχε την ιδέα και έκανε τις σχετικές προετοιμασίες. 





Σχόλια